avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFI - infiintare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFI - infiintare

buna dimineata.eu lucrez in italia ca liber profesionist.daca imi deschid in romania PFI as putea lucra in italia si ce mi-ar trebui sa deschid un PFI.va multumesc
Puteti sa va infiintati ca si PFA, persoana fizica autorizata in Ro, dar se presupune astfel ca desfasurati aceasta activitate pe teritoriul Romaniei si sunteti supus la plata impozitelor aici si nu acolo.PFA-ul nu este persoana juridica.Doar persoanele juridice pot desfasura activitati comerciale pe teritoriul statelor membre UE.
Deci nu puteti sa fiti PFA in Romania si sa desfasurati activitatea profesionala in Italia. Puteti sa va deschideti una italiana daca indepliniti conditiile cerute de legea italiana.
Acte necesare pt.deschidere PFA: carte de indentitate/pasaport, diploma de studii care sa ateste pregatirea profesioanala(bacalaureat, licenta..), documente care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional, precum si contract de inchiriere/comodat, declaratii pe propria raspundere ca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru functionare la sediul ales.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum deschid o firma de constructii? AdrianAudi AdrianAudi Buna ziua , eu am un subiect la care nu prea gasesc raspuns si din cautarile mele nu am gasit foarte multe raspunsuri. Prima intrebare ar fii ... cum deschid o ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate activa cu i.i. sau p.f.a. in comunitatea europeana? ContSters158415 ContSters158415 De exemplu, daca am o Intreprindere Individuala cu profil Servicii de Curatenie. ea fiind inregistrata in RO, avand si codul de TVA eliberat (acesta fiind util ... (vezi toată discuția)
Ce forma e mai avantajoasa pentru mine pfa sau srl? Perieteanu Perieteanu Buna ziua, Urmeaza sa imi deschid o firma de decoratiuni facute de mine.Inca nu am ales forma juridica. Nu imi pot da seama ce e mai avantajos pentru mine ... (vezi toată discuția)