avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit dobanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit dobanda

Pentru depozitele bancare dobanda este impozitata incepand cu luna iulie sau de la constituirea depozitului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 16:39, 14 Iulie 2010
COMUNICAT DE PRESA 7 iulie 2010 – ARB Asociatia Romana a Bancilor

Membrii Consiliului de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) au avut miercuri, 7.07.2010, o intalnire de lucru cu Ministrul Finantelor Publice, domnul Sebastian Vladescu. in cadrul acestei intalniri s-au clarificat aspectele privind aplicarea prevederilor OUG nr. 58/2010 referitoare la calculul impozitului asupra veniturilor sub forma de dobanzi realizate de persoanele fizice.
In acest sens mentionam urmatoarele:
• Veniturile sub forma de dobanzi realizate pana la data de 30 iunie 2010 inclusiv sunt venituri neimpozabile.
• Veniturile sub forma de dobanzi realizate incepand cu 1 iulie 2010 se impun cu o cota de 16% din suma acestora.
• Baza de calcul asupra careia se aplica cota de impozit de 16% este constituita din veniturile calculate incepand cu data de 1 iulie 2010 pana la data scadentei depozitului si inregistrate in contul curent sau contul de depozit al titularului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda cont bancar cateldestept cateldestept O societate are contul curent la banca si un depozit bancar. Dobanzile sunt considerate venituri din investitii si se impoziteaza cu 16% ? (vezi toată discuția)
Ce modificări sunt în 2018 în privința impozitului pe dobânzile bancare? Benafflek Benafflek Buna ziua! Am citit pe internet ca daca ai un depozit la banca, plata impozitului pe dobanda nu se mai retine de catre banca, ci va trabui sa mergi personal la ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din dobanzi patipatason patipatason buna ziua o microintreprindere care a facut un depozit pe 3 luni cum impoziteaza dobanda primita (am inteles ca banca nu retine impozit la depozite deoarece ... (vezi toată discuția)