avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutati-ma cu o informatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutati-ma cu o informatie

Buna seara!
Am si eu o intrebare.
Am mai multe facturi pe care nu le-am platit. Am uitat si eu de ele si furnizorii mei. Facturile sunt de peste 6 ani. Acum imi apar in contul 401. Cum scap de ele? Stie cineva ce documente trebuie sa completez? Trebuie sa platesc impozit de 16% pe ele?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 01:08, 22 Iulie 2010
Nu le-ati platit sau nu le-ati inregistrat? Pentru ca este destul de greu sa-mi inchipui, cum s-a realizat inventarierea de sfarsit de an, atat la dvs. cat si la furnizori.
Nu le-ati platit, le puteti plati acum, daca insa nu le-ati inregistrat....depinde de ceea ce ati hotarat impreuna cu partenerii dvs(furnizorii).
Succes!
Sunt inregistrate facturile. Doar ca nu sunt achitate. Nu doresc sa le mai platesc, deoarece sunt de peste 6 ani, s-au prescris, iar furnizorii mei au uitat de ele.
bbn_1982 a scris:

Sunt inregistrate facturile. Doar ca nu sunt achitate. Nu doresc sa le mai platesc, deoarece sunt de peste 6 ani, s-au prescris, iar furnizorii mei au uitat de ele.


se inregistreaza la venituri, impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere sold debitor cont furnizor mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Am inregistrat o plata catre un furnizor fara sa am inregistrata factura si in concesinta soldul final al contului 401/X este debitor. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Creante si furnizori iulia53 iulia53 AM preluat de curind o societate,dar am mici problem cu soldurile la 411 si 401 din Balanta.Situatia este urmataorea:-LA ct.411 am citva clienti neincasati din ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Am primit o factura de la [EDITAT- incalca pct.2.11 din Regulament] cu urmatoarele servicii pe care nu le stiu in ce conturi contabile sa ... (vezi toată discuția)