avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventarul este obligatoriu la demisionare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventarul este obligatoriu la demisionare?

Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns refuzul de a-mi face inventarul. Nu mi-am primiti nici salariul si mi-au zis ca o sa-mi dea banii in ianuarie la inventarul anual daca n-o sa iasa lipsa. Mentionez ca atunci cand m-am angajat inventarul era gata pe jumatate iar la finalizare nu am semnat nici un act cum ca as fi luat gestiunea in primire. Au voia sa faca asa ceva? Nu exista nici o lege care sa-i oblige sa-mi faca inventar?
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 19:12, 25 Iulie 2010
ei au zis nu inseamna ca si au dreptate , ptr neplata salariului faceti sesizare la ITM , daca nici in urma sesizarii la ITM nu va primiti salariul , actionatii in instanta la tribunal , ptr litigi de munca nu se plateste taxa de timbru ,asa ca succes
nu am inteles prea bine demisia au acceptat-o dar nu ati primit drepturile salariale ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
ContSters157635, utilizator
Demisia am depus-o vineri. Mi-au zis sa vin luni pentru mai multe detalii. Din ce-am inteles de pe forum, ca sa devina valabila demisia trebuie sa fie insotita de un numar de inregistrare, sau de o decizie de incetare a contractului de munca. Trebuie sa cer acel numar, sau sa mai fac vreo cerere pentru a face inventarul?
Ar fi bine sa aveti nr. de inreg.al demisiei deoarece angajatorul ar putea sa nu o inregistreze si sa spuna ca ati lipsit nemotivat .Cel mai bine asteptati pana luni sa vedeti ce spune.La incetarea contractului de munca sunt obligati sa va faca lichidarea.In ziua in care se face lichidarea pt.luna iulie ar trebui sa va dea salariul pentru luna iulie si eventual banii pe concediul de odihna aferent anului 2010 daca nu l-ati efectuat ori veti avea de dat bani inpoi in cazul in care ati beneficiat de toate zilele de concediu de odihna aferente anului 2010.Poate vrea sa va lase sa plecati fara efectuarea inv.(daca stie ca nu ati semnat ca ati luat in primire gestiunea)cu toate ca este in interesul lor sa il faca.
In conformitate cu art.79 din L53/2003 actualizata alin 4) demisia trebuie sa respecte termenul de preaviz."Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere."
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
Avand in vedere ca o hartie lasata pe biroul cuiva nu reprezinta demisie, va sfatuiesc sa luati numar de inregistrare de la registratura societatii si in notificarea privind intentia de incetare a raporturilor de munca sa solicitati inceperea imediata a inventarului si organizarea de catre administratorul societatii a operatiunii de predare primire a gestiunii. Faptul ca Dvs. nu ati preluat gestiunea asa cum era legal, nu va scuteste de consecinte daca la plecarea dvs se constata lipsuri.
In ceea ce priveste salariul...Respectati mai intai toate obligatiile ce va revin in calitate de angajat (prezenta la serviciu in mod normal pe perioada preavizului,inventar, predare-primire, samd) si apoi daca nu va primiti drepturile , veti face o sesizare la ITM teritorial.
Incercati sa va puneti si in locul angajatorului. Inventariere inseamna intreruperea activitatii. S-a facut inventarierea acum 2 luni....Ce-ar fi daca toti gestionarii ar sta cate 2 luni la serviciu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune Catalin247 Catalin247 Buna ziua, Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune in caz de concediere peta20ro peta20ro In data de 17.01.2011, am fost intiintata ca-mi va inceta activitatea, am primit preavizul pana in data de 15.02.2011. Mentionez ca am avut gestiune. Am ... (vezi toată discuția)