avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... zile spitalizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

zile spitalizare

La cate zile de spitalizare se poate baga in penal?
Cel mai recent răspuns: andrale , utilizator 18:18, 26 Iulie 2010
Chiar si 1 zi!

avocat Radu Stan
Pentru a exista infractiune se are in vedere numarul de ingrijiri medicale pentru vindecare si nu neaparat zilele de spitalizare.
Pentru infractiunea de lovire sau alte violente prevazuta de art.180 alin (1) CP legiuitorul nu a prevazut un anumit numar de zile de ingrijiri medicale ci este suficient ca fapta de lovire sa fi produs o suferinta fizica, aceasta pedepsindu-se cu inchisoare de la 1 luna la 3 luni sau amenda.
Interventie moderator: va rog sa ramaneti aici unde ati inceput subiectul. Multumesc

andrale a scris:

multumesc tuturor pt. raspunsuri dar vreau sa detaliez subiectul. Un tanar este agresat de un altul.Mai precis un tanar mergea pe strada si un altul se leaga de el,il jigneste dupa care ii da unu,doi pumni. Celalalt se apara si da si el cu pumnii. Cel care a inceput bataia,este lovit mult mai rau si se duce si se interneaza. Daca va depune plangere penala ce se va putea intampla?
Ma scuzati!
cel care a lovit mai rau va fi cercetat pentru loviri sau alte violente daca nu este vorba de mai mult de 20 de zile de ingrijiri medicale...

Alte discuții în legătură

Legea autoapararii exista? kuky666 kuky666 Buna Ziua, saptamana trecuta am fost agresat intr-un bar de catre o persoana, m-am aparat l-am lovit si pe urma m-am dus acasa linistit, dupa doua zile am ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala-spray paralizant ZeosSupreme ZeosSupreme Am deschis aceasta discutie referitoare la un caz din presa: ... (vezi toată discuția)