avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea autoapararii exista?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea autoapararii exista?

Buna Ziua, saptamana trecuta am fost agresat intr-un bar de catre o persoana, m-am aparat l-am lovit si pe urma m-am dus acasa linistit, dupa doua zile am primit o citatie ca sa ma prezint la politie, tot agresorul e depus plangere la politie, degeaba i-am spus politistului ca eu de fapt m-am aparat am primit o amenda destul de mare pe care deja am platito.. nu mii se pare corect ca tot eu sa platesc daca am fost agresat, de obicei eu incerc sa evit scandalurile dar daca sant incoltit e normal sa ripostez, ce sa fac pe viitor daca voi m-ai fii atacat poate de mai multe persoane?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:58, 26 Noiembrie 2009
tin sa mai precizez faptul ca politistul dupa cum s-a uitat la mine a crezut ca eu am fost agresorul, cum vine asta? cine ajunge primul la politie e cel nevinovat? nu stiam ce sa ma mai fac daca se ajungea si la mai multe zile de spitalizare pt agresor, atunci tot eu trebuia sa platesc?
Nu exista legea autoaparari, in schimb exista legitima parare. Are si aceasta ,desigur, niste reguli si niste limite.
E trist ca s-a intamplat asa, trebuia sa depuneti dvs. primul plangerea . Mai ales daca erau si martori prin preajma .
mie nu-mi sta in caracter sa fac plangere din orice lucruri minore, dar daca, care ajunge primul la politie e cel nevinovat atunci eu nu mai ies afara din casa... adica vine agresorul cu o bata sau un cutit si nu poti nici ca sa dai bir cu fugitii si-l lasi sa te omoare? vorbesc de probleme serioase cand e in pericol integritatea mea corporala si viata mea
Cred ca in Romania trebuie sa te lasi bumbacit bine si dupa aia sa scoti certificat medico-legal.
V-am spus, trebuia sa depuneti si dvs. plangere. Dupa cum faceti precizarea, agresorul a avut si niste zile de spitalizare. Dvs. nu stiu daca ati avut ceva zgarieturi. Insa, tinand cont de limitele legitimei aparari, se considera ca apararea dvs. a fost disproportionata fata de gravitatea atacului. Deci ar fi trebuit sa ripostati, insa , pastrand un echilibru intre atac si aparare.
Intrebati daca pe viitor veti mai fi atacat, poate de mai multi indivizi. Nu este exclus, mai ales daca frecventati locuri unde se se pot isca asemenea incaierari. Insa, cautati sa aveti si dvs, martori , niciodata nu folositi sa zicem ...o bata daca ati primit un pumn , si fiti dvs. primul care ajunge la politie. Eventual chiar sunati de la locul incidentului, ca asa sunt si martori de fata .
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Legitima aparare sau nu? ovidiu_6751 ovidiu_6751 Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu cum o pot rezolva. in seara de 25.05 2011 in timp ce imi duceam niste prieteni acasa cu masina personala, o ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Depasirea limitelor legitimei aparari cryingangel cryingangel Imi poate da cineva, va rog, un exemplu pentru depasirea limitelor legitimei aparari si pentru depasirea limitelor starii de necesitate.Multumesc anticipat.:\"> (vezi toată discuția)