avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TAXAREA INVERSA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TAXAREA INVERSA

Buna ziua,
am si eu o mare rugaminte: de curand am inceput sa am tranzactii ce presupun taxarea inversa de TVA, achizitii si vanzari....desi am citit tot ce se poate in domeniu nu sunt sigura de inregistrarile ce trebuie sa le fac in contabilitate si de cum treb sa apara TVA-ul in Jurnale, Declaratia 394.Ma poate ajuta cineva, va rog?
Cel mai recent răspuns: patrichi , utilizator 15:23, 30 Iulie 2010
reveniti , va rog, cu intrebari punctuale ; asa cum ati postat este vast subiectul
394 este pentru intern.
Jurnalele au rubrica pentru taxare inversa .
daca efectuati livrari cu taxare inversa- se vor factura si inregistra in contabilitate fara tva dar vor apare in decontul de tva
daca efectuati achizitii cu taxare inversa - factura nu va cuprinde tva- dar vom inregistra in contabilitate nota 4426 = 4427, va apare in jurnalul de vanzari si cumparari pe coloane distincte si deasemenea in decontul de tva la rd 12 si 21
operatiunile cu tx inversa nu apr in decl 394 -vezi ordinul de intocmire 394

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa-decont tva LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Am si eu o intrebare, facturile cu taxare inversa la ce rand se trece in decontul de TVA. Am si furnizori care sunt in insloventa si-mi emit facturi cu taxare ... (vezi toată discuția)