avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

intr-o luna cu 21 zile lucratoare, este posibil sa existe 14 zile lucrate consecutiv cu 11 ore/ zi, prin cumul, si restul de 7 zile sa se acorde zile libere, fara a se considera ore suplimentare ?
Rezulta doar 154 ore lucrate/luna din 168 ore /luna in program normal

Se acorda sambetele si duminicile libere.
Se incalca Codul Muncii, art. 109, 110 alin 1 si 2 cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 ore/sapatamana ?

va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 16:53, 30 Iulie 2010
Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

”(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice să nu depăşească 48 de ore pe săptămână (Legea nr. 371/2005).”
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

Buna ziua,
raman descoperite 23 ore.
In ceea ce priveste prevederea din Codul muncii, mai exista un articol care prevede".
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alina5ram alina5ram Buna ziua tuturor....As vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.La o societate comerciala se lucreza intr-un fel de ture sa zicem asa tot a doua zi cate 12 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sor_ile sor_ile Buna ziua ! As vrea sa stiu care este numarul legal de ore lucrate intr-o luna ? Mi s-a propus sa lucrez ca receptionera la o pensiune la programul de 16h ... (vezi toată discuția)
Numar maxim ore de lucru pe saptamana, inclusiv ore suplimentare, in constructii NAKO BERATUNG NAKO BERATUNG Cf art. 114 alin (2) din Codul muncii \\"Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe ... (vezi toată discuția)