avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contrabanda cu tigari

am fost prins de catre politie cu 90 cartuse de tigari cu timbru de moldova vreau sa stiu la ce sa ma astept care este pedeapsa avand in vedere ca pana acuma nu am mai fost certat cu legea? o sa primesc inchisoare cu suspendare sau...?
Cel mai recent răspuns: radu3675 , utilizator 23:10, 3 August 2010
treaba sta in felul urmatoar. acolo am declart exact cum a fost. adica ce sa mai ma ascund am fost prins cu o cantitate mai mare decat cea permisa legea spune ca pedeapsa va fi intre un an si 4 ani. Acuma ma repet si imi cer scz. Nu am mai fost certat cu legea ajung sau nu dupa gratii? iar in legatura cu factura am lasato acolo la politie a doua zi iar acuma cei de la politie spun ca este falsa eu pur si simplu am primito cand am cumparat tigarile alea blestemate. pe ea apare doar numele meu fara nici o semnatura de a mea in partea stanga numele firmei la care omul sustine ca lucreaza iar jos numele lui si semnatura
.
Si care ar fi data facuturii respective, le-ati cumparat inainte de 1 iulie - adica inainte ca OUG 54/2010 sa intre in vigoare? Daca da, ar fi una din variantele de aparare - dar treba trebuie gandita bine dupa cum preciza si dl av. Lascoschi.
se pare ca cine mi-a dat factura mi-a dato falsa. dar eu nu eaveam de unde sa stiu pentru ca arata exact ca o factura normala. data de pe factura este 19.iulie ghinion . Practic am fost pacalit la drumul mare. Dativa va rog mai explicit inca o data cu parerea in privinta sanctiunii ca sa pot sta mai linistit. Va multumesc
Nu putem exprima o parere clara in privinta sanctiunii, dar, anul trecut spre exemplu, am avut un caz cu o cantitate mai mare decat cea a dvs. si s-a aplicat amenda administrativa.
In prezent, s-au inasprit actiunile statului si este mai greu de spus...
Eu tot nu am inteles unde s-au gasit tigarile si cum de s-a ajuns la dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
pur si siplu un vecin a vazut cand le-am descarcat in garaj. acesta a sunat la politie 112. eu eram in garaj cand a venit politia numaram cartusele de tigari. au intrat peste mine dupa care au venit au facut fotografii dupa care le-au ridicat si dupa aia le-au dus la finante unde au constatat ca sunt cu timbru de moldova. acolo am dclarat ca le-am cuparat pt consum propriu si le-am luat de la un necunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tigari, contrabanda oltul oltul un prieten a fost prins de catre politie cu 50 cartuse de tigari cu timbru de ucraina as vrea sa stiu ce poate sa pateasca,care este pedeapsa avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Magazinul de paine Georrge Georrge Salut...am si eu o problema si as vrea sa stiu cam cum s-ar termina. Intr`o seara am plecat de la discoteca cu 2 prieteni si fiind in stare de ebrietate am ... (vezi toată discuția)