avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatia pentru concediul de maternitate si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatia pentru concediul de maternitate si cresterea copilului

Buna ziua!
As avea nevoie de ajutor. Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate?
Am doua locuri de munca, una de baza cu 8 ore si una cu 2 ore. In septembrie ies in concediu prenatal si as dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia. Se ia in considerare si premiul de merit din ultimele 6 luni? Daca am avut si ore suplimentare cum se calculeaza zilele lucrate? Salariul brut realizat este brutul final = salariu de baza+ore suplimentare+sporuri+indemnizatia pentru concediu+premiu?

Deasemenea nu am primit nici un raspuns de la ITM sau Casa de sanatate care ar fi procedura in cazul a doua locuri de munca. Unde si ce documente trebuie depusa ca sa primesc de la ambele locuri de munca indemnizatia?

La indemnizatia de crestere a copilului se ia in calcul si indemnizatia pentru concediu prenatal?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:43, 2 August 2010
1. Din Norma de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.
2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.

- indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi calculată din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului, reprezentând suma încasată de persoana îndreptăţită, conform prevederilor art.2 alin.(1) lit.a)-c) si alin.(2) din Instructiuni;
- angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinta cu veniturile obtinute de salariata;

Actele necesare inscrierii sunt:
1. Cerere tip + declaratie pe proprie raspundere (tip) a celuilalt parinte
2. Carte de identitate (copie + original)
3. Certificat de nastere al copilului pentru care se face solicitarea (copie + original)
4. Certificatele de nastere ale celorlalti copii - daca e cazul (copie + original)
5. Certificat de casatorie (copie + original)
6. Livret de familie (copie + original)
7. Adeverinta tip de la locul de munca in care sa fie specificata perioada de cotizatie, perioada de concediu de maternitate (cele 126 zile) si data de la care ati solicitat sa intrati in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
8. Toate copiile trebuie sa fie semnate de catre resursele umane de la locul de munca si stampilate "Conform cu originalul".
9. De asemenea, mai este necesar si un dosar cu sina.
10. Cont Bancar adica …………………CONT IBAN
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

Conform OUG 430/2010, la al doilea loc de munca trebuie sa prezentati copia certificatului de concediu medical , in 2 exemplare, certificate de medicul prescriptor ( nu trebuie legalizate). Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si doi angajatori rodicasuta53 rodicasuta53 Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? ... (vezi toată discuția)
Durata ccc, persoana cu 2 locuri de munca cristinaflp cristinaflp Buna ziua, Am 2 locuri de munca, unul cu 8 ore, perioada nedeterminata si celalalt cu 7 ore, perioada determinata. In prezent sunt insarcinata si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc ContSters269046 ContSters269046 Daca sotia a fost 2 ani in concediu crestere copil, acum lucreaza de 2 luni cu contract de munca la doua S.C. si trebuie sa intre in concediu medical prenatal, ... (vezi toată discuția)