avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu odihna

Va rog sa-mi raspundeti si mie cum se calculeaza plata aferenta concediului de odihna eu stiind ca acesta reprezinta media salariilor pe ultimele trei luni.
Mie cei de la contabilitate mi-au calculat plata aferenta concediului de odihna ca fiin egala cu salariul lunii iulie, eu fiin in concediu chiar in luna iulie. Cu atat mai mult cu cat plata salariala aferenta lunii iulie stiti si dumneavoastra s-a diminuat cu 25%, eu lucrand la stat.
As dori sa-mi spuneti in detaliu si cat mai exact cum ar fi trebuit sa mi se calculeze banutii pentru C.O. fara sa faceti trimitere doar la Legea care reglementeaza acest lucru, in detaliu, deoarece vreau sa-i treag la raspundere pe cei care au gresit fata de drepturile pe care le am conform Codului Muncii.
Va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand,
Luena
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 6 August 2010
1. Tot de la un user de pe forum am aflat ca ordonatorul de credite a reactivat HG nr. 250 din 08.06.1992 (forma republicată in 1995) privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare (publicat in Monitorul Oficial nr. 118 din 13.06.1995):
Art. 7
(1) Pe durata concediului de odihna, salariatii au dreptul la o indemnizatie calculata în raport cu numarul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime si, dupa caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate impreuna, corespunzatoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihna.
(2) Media zilnica a veniturilor prevazute la alin. (1) se stabileste în raport cu numarul zilelor lucratoare din fiecare luna în care se efectueaza zilele de concediu.
(3) Pentru salariatii incadrati cu fractiuni de norma, indemnizatia de concediu de odihna se calculeaza avindu-se în vedere veniturile prevazute la alin. (1), cuvenite pentru fractiunea sau fractiunile de norma care se iau în calcul.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică şi în cazul efectuarii concediului restant din anul 1991.
(5) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste cu cel putin 5 zile inaintea plecarii în concediu.

3. La aparitia Codului muncii (martie 2003), in lista de acte abrogate nu apare si aceasta HG. Dar de atunci si pana azi si la bugetari s-a calculat indemnizatia de CO conform Codului muncii.
4. Statul vrea sa reduca cheltuielile si le reduce cu orice pret (chiar si cu incalcarea legii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna kumpel kumpel cum este corect a se calcula concediu de odihna pentru perioada 10 octombrie-22 noiembrie 2013, la un bugetar care a detinut functie de conducere pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)