avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie

Buna seara! Am cateva nelamuriri in legatura cu o amenda pe care am primit-o ieri seara(06.08.2010) in timpul unui concert, fiind acuzat de faptul ca am intrat in zona special amenajata fara bilet. Am incercat sa le explic ca am pierdut biletul(bratara) in aglomeratie dar nu au vrut sa ma inteleaga si au spus ca in baza legii XX imi vor da o amenda intre 500 si 1500 ron.(Nu mai tin minte legea, in orice caz au scos un carnetel si mi-au citit-o). Mi-au cerut datele personale, le-au verificat, apoi au inceput sa intocmeasca procesul verbal. Exact la momentul potrivit a aparut si fratele meu, care avea bilet si le-a repetat ce le-am spus si eu, precizand ca am cumparat biletele impreuna, dar fara niciun rezultat. Fratele meu m-a sfatuit sa nu semnez procesul verbal si sa le cer sa precizeze acest lucru. Le-am spus ca refuz semnarea procesului verbal sub pretextul ca sunt nevinovat, ca sunt minor si ca sunt sub influenta bauturilor alcoolice(bausem o bere inainte de concert). Au spus ca ei nu pot verifica daca am baut, ca politia se ocupa de asta si ca am peste 16 ani deci raspund din punct de vedere legal pentru faptele mele. Le-am repetat ca nu semnez procesul verbal, s-au cam enervat si au spus ca suntem liberi, asa ca am plecat.

Din cate stiu, in cazul in care se refuza semnarea procesului verbal acesta va fi trimis prin posta. In orice caz, nu am de gand sa platesc amenda, asa ca imediat ce voi primi procesul voi depune o contestatie. Acum intrebarile mele:

-Unde se depune aceasta contestatie si ce informatii/anexe trebuie sa cuprinda?
-Fratele meu poate fi martor la un eventual proces? Daca nu, pot aduce martori care sa depuna marturie ca mi-am cumparat bilet odata cu ei?(pot face rost si de un alt bilet daca este nevoie).
-Martorii trebuie sa fie majori?

Cred ca asta e tot, daca mai am nelamuriri revin. Precizez ca am aproape 18 ani (daca asta are vreo importanta) iar fratele meu este cu 5 ani mai mare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Turcik , utilizator 18:02, 20 August 2010
Asteptati sa va trimita prin posta PV de contraventie si sa vedeti in baza carui articol si din ce lege ati fost amendat.
Ar fi indicat sa aratati PV unui avocat, pentru ca acesta poate avea vicii de redactare (daca nu l-ati semnat trebuiesc datele si semnatura unui martor...).
Puteti propune si pe frate si alte persoane, de preferat majore, care sa ateste faptul ca ati cumparat bilet.
dupa ce veti primi procesul verbal il puteti contesta la judecatorie.da, fratele dvs poate depune marturie in calitate de martor.
La art 189 Cod Pr Civ se precizeaza ca :

Nu pot fi ascultaţi ca martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii şi cei declaraţi de lege incapabili de a mărturisi;
4. cei condamnaţi pentru jurământ*) sau mărturie mincinoasă.
Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. 1 pct. 1 şi 2.



De aici rezulta foarte clar ca fratele nu poate fi ascultat ca si martor , decat daca si cealalta parte ar conveni asupra acestui fapt . Cu siguranta Jandarmeria se va opune , drept ptr care va propun sa va ganditi la un alt martor .

Procesul verbal fie vi se comunioca prin posta cu confirmare de primire , fie prin afisare la domiciliu .

Plangerea se introduce in termen de 15 zile de la primirea PV , la judecatoria de pe raza careia s-a savarsit fapta .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Astazi sunt 15 zile de cand am avut problema, dar inca nu am primit nimic prin posta. Din cate am inteles in termen de 30 zile ar trebui sa primesc procesul verbal, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)
Martorul asistent nu poate fi găsit și nici adus cu mandat. ce valoare are, în aceste condiții, semnătura lui de pe pv? nchris nchris In cadrul P.V. de contraventie a fost trecut de catre politist ca martor asistent o persoana care nu a asistat la fapta. Martorul meu din masina a ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie pentru `patrundere ilegala in spatiul privat` tiberiubalasa tiberiubalasa Buna ziua, am fost la Bestfest- Romexpo si nu mi-am permis sa imi iau un bilet, asa am ales sa stau la gard si sa gasesc un loc unde se poate auzi mai bine ... (vezi toată discuția)