avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata?

Buna ziua,

ce face ca un website sa fie "marca inregistrata": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca domeniul este achiztionat de firma in cauza, acesta a platit un anumit pret pentru spatiu?
Trebuie sa apara pe site expresia "marca inregistrata" sau este un drept ce se dobandeste automat la cumpararea domeniului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 08:15, 12 August 2010
Un domeniu de internet nu cred ca poate fi "marca inregistrata".
El este doar proprietatea celui care l-a achizitionat si atat.
Buna ziua,
Un domeniu de internet devine marca inregistrata, dupa ce se obtinede la OSIM certificatul de inregistrare al marcii. In acest scop se depune o cerere de inregistrare marca pentru intreaga denumire a site-ului, respectiv www......ro, sau doar pentru partea dintre www si ro.
Acest drept nu se dobandeste automat la cumpararea domeniului, mai mult s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta sa aflati ca expresia dintre www si ro, este deja marca, dar inregistrata de altcineva, inaintea dvs.
Faptul ca firma care detine domeniul de internet are sigla inregistrata la OSIM, nu are relevanta pentru domeniul de internet.
Mult succes!
Va multumesc, dar va rog, ajutati-ma sa vad daca am priceput corect.

Ok, deci daca partea dintre www si ro este chiar numele firmei, firma in cauza trebuie sa isi intregistreze denumirea la OSIM, ca sa se considere marca inregistrata titulatura sa. Simpla inregistrare a siglei nu este indestulatoare.
Atunci, inregistrarea denumirii firmei la OSIM va atrage si calitatea de (sa zic asa) "marca inregistrata" a site-ului sau va trebui facuta o noua inregistrare, separata sau concomitenta, pentru domeniu?

Inca un aspect - pe site se poate scrie "marca inregistrata", respectiv "trade mark" sau este o expresie proprie doar unor produse / bunuri fizice, etc

Cu stima,
Buna ziua,

1. daca partea dintre www si ro este denumirea firmei si este deja inregistrata la OSIM (indiferent daca e inregistrata cu desen = sigla sau fara desen), pentru aceleasi clase (domenii) pentru care folositi si site-ul, atunci nu mai este nevoie sa faceti o noua inregistrare la OSIM.
2. Expresia "marca inregistrata" se mentioneaza atunci cand un produs/un serviciu se vinde sub o denumire care este inregistrata ca marca la OSIM. Inteleg ca dvs doriti sa aplicati aceasta mentiune pentru denumirea site-ului. Daca indepliniti conditiile mentionate la pct. 1, se poate.

Mult succes!
Mii de multumiri.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor sigla scoala Autor Autor Buna ziua! Am nevoie de un sfat juridic si anume: am realizat o sigla pentru o institutie scolara publica in anul 2006 fiind angajat la acesta institutie ( nu ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea aceleaºii mãrci pentru alt domeniu nisa 4danny 4danny Buna ziua, Vreau sa inregistrez o marca aferenta unei firme de programare. Problema este ca, dintr-o coincidenta de nume, exista deja o marca cu exact ... (vezi toată discuția)
Marcã înregistratã de alþii deºi nu o folosesc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, va spun atentiei o situatie putin cam incurcata pentru mine, in speranta ca imi dati niste sfaturi pertinente. Societatea noastra a contactat ... (vezi toată discuția)