avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ETICA ASIGURATORI VERSUS ASIGURATI/PAGUBITI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ETICA ASIGURATORI VERSUS ASIGURATI/PAGUBITI

Stimati Forum-isti
Am deschis acest subiect aici si nu la Diverse, considerand ca putem continua separat o disputa care vad ca are ecouri si poate deveni interesanta.
Putem face aprecieri fata de actul de asigurare/despagubire inca inainte de a se fi produs ori putem diseca evenimente petrecute, cu caracter de experienta pozitiva/negativa impartasita celor care au ochi sa vada!:fight:
Reproduc ultimile dispute pentru a crea un imbold.

nucu$ a scris:

@u.b.i.k Un raspuns-intrebare putin..malefic:duh:

De ce n-ar contine si politele tot atatea E-uri ascunse, precum alimentele imbietoare care ne "zambesc" din rafturi??
NB: In cazul nostru E=exceptii!:slap:

Adrian.Tudor a scris:

Din punct de vedere al asiguratorului, accidentul are la baza o cauza externa si nepremeditata. Noi in acest forum incercam sa dam sfaturi si sa ajutam oamenii nu sa-i facem sa fuga de asigurari. Cu atat mai mult cu cat am lucrat in sistem ii pot ajuta mai concret. Daca ne situam in postura de judecatori, oamenii vor fugi de asigurari care pt marea majoritate le-au fost benefice.

floare _de_ colt a scris:

Chiar daca ne-am gasi in situatia absurda de a-i judeca pe cei care scriu,tot ar trebui sa tinem cont de anumite elemente.
Vorbeati despre variante,acum aduceti in discutie punctele de vedere.Inainte de toate acestea exista legislatie si putem discuta cel mult de clauze abuzive.
Daca o anumita asigurare acopera doar riscul de accident,pot sa ii spun celui care intreaba ca este "punctul de vedere al asiguratorului"?
Daca pe dv. nu v-am convins(un om care a lucrat in sistem)ce pot sa mai spun?
Ar trebui sa fugim de necunoastere,este singura problema pe care o vad.
Am studii juridice si lucrez(inca) in sistem.Consider ca imi pasa de un om daca ii spun sincer parerea mea si o argumentez.As dori ca beneficiarii sa intre in posesia sumei asigurate in caz de deces dar cu ce ii ajut daca le spun ca este posibil?

Adrian.Tudor a scris:

Stimata "floare_de_colt" cand am sfatuit pe utilizator am avut in vedere ca exista si exceptii care se fac din mai multe considerente, asa zisele despagubiri "ex gratia " care tin de imaginea firmei si care pt. o suma minora pt. firma aduce mult capital de imagine acesteia. Acestea sunt probleme cunoscute doar in interiorul sistemului de asigurari si pt. care nu-i putem judeca pe oameni pt. necunoastere.

floare _de_ colt a scris:

Cu aceeasi stima,va spun ca vorbim limbi diferite.Raman la "judecata"mea si va doresc multa sanatate pentru a putea face bine in continuare.

u.b.i.k. a scris:

Adrian.Tudor a scris:

Noi in acest forum incercam sa dam sfaturi si sa ajutam oamenii nu sa-i facem sa fuga de asigurari. Daca ne situam in postura de judecatori, oamenii vor fugi de asigurari care pt marea majoritate le-au fost benefice.


Partea cu care sunt de acord priveste efectul benefic al asigurarilor care micsoreaza impactul anumitor evenimente asupra patrimoniului.
Desigur ca oamenii nu trebuie sa se teama de asigurari ci de evenimentul asigurat insa asceasta nu inseamna ca toti cei care vand asigurari se orienteaza la momentul vanzarii dupa nevoile clientului ori ca-i explica acestuia curat ce riscuri sunt acoperite (calificare se numeste, parca, procesul acesta prin care clientul primeste suficiente informatii incat sa poata alege in cunostinta de cauza).
Daca ne permitem pe acest forum sa criticam instantele si unele din hotararile acestora, daca criticam actele si masurile intreprinse de unii colegi avocati, critica fiind faptuita cu scopul mediat al informarii publicului. Daca facem aceasta critica fara teama ca lumea va fugi de avocati sau de justitie, atunci, pentru identitate de ratiune, putem sa criticam si asiguratorii.


Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 09:25, 9 Septembrie 2012
In legatura cu asta ai mai deschis o discutie.A se vedea <CSA-incepe sa devina participativa>:)
Sunt de acord cu ETICA si restul aspectelor invocate.Dar am considerat ca ma pui intr-o lumina nepotrivita si am vrut sa clarific lucrurile.
Iti multumesc pentru precizari!
Cat priveste intrebarea ta de final....am convingerea ca nu este retorica.:))
:coffee:
:offtopic: Acela era .. un simplu anunt. :oops:
Aici poate..."ne dam cu parerea" !!!:tomato:
Inca o dovada ca "TONUL FACE MUZICA" ..in asigurari(dirijor=CSA):fight::


Deputatul UDMR Edler Andras a transmis, joi, o adresă conducerii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) prin care îi solicită să revină asupra Ordinului 15/2012 privind încheierea de asigurări obligatorii pentru locuinţe, arătând că acesta este nelegală şi încalcă atât drepturile cetăţenilor, cât şi ale companiilor de asigurări.

Edler Andras a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că CNSA a 'răstălmăcit' Legea 260/2008 şi a emis un act normativ prin care împiedică proprietarii de locuinţe să mai încheie asigurări facultative împotriva cutremurelor, a alunecărilor de teren şi inundaţiilor, dar îi obligă în acelaşi timp să încheie asigurări obligatorii pentru eventuale pagube provocate de calamităţi, scrie Agerpres.

'Practic, Ordinul CNSA stipulează că atunci când un contract de asigurare facultativă expiră, atunci deţinătorul nu mai are voie să facă o astfel de asigurare , ci una obligatorie, ceea ce contravine spiritului şi literei legii. Consider că reglementările emise de CNSA sunt netemeinice şi nelegale şi îmi rezerv dreptul de a sesiza organele abilitate', a declarat Edler Andras.

Acesta a menţionat că, în opinia sa, măsura conducerii CSA are un 'iz penal',putând fi catalogată drept 'abuz în serviciu '.

'Conform Codului Penal, abuzul în serviciu este fapta funcţionarului public care în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Eu consider că a fost vătămat dreptul meu de a face o asigurare facultativă pentru aceste posibile daune şi o vătămare a societăţilor de asigurare cărora Comisia le-a interzis prin Ordin să mai procedeze la încheierea de asigurări facultative', a spus deputatul covăsnean.

Acesta a mai adăugat că tinde să suspecteze CSA de 'scopuri necurate şi ascunse', respectiv de faptul că favorizează o anumită societate de asigurări în detrimentul celorlalte. Edler a menţionat că va sesiza în acest caz şi alte instituţii abilitate să cerceteze eventuale abuzuri, printre acestea numărându-se Protecţia Consumatorului şi Oficiul Concurenţei.
Taguri: CSA, Edler Andras

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca ati14ati ati14ati doresc sa aflu cat a fost limita maxima de despagubire la daune RCA pe 2004 la sc astra s.a? (vezi toată discuția)
Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Dosar rca tergiversat la nesfarsit Morax Morax Buna ziua! Fac apel la experienta dvs avand in vedere situatia cu care ma confrunt pentru prima data! In octombrie 2010 am fost lovit in timp ce stationam la ... (vezi toată discuția)