avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se calculeaza????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se calculeaza????

va rog>>> pt yn termen de recurs la ordonanta presedintiala de 5 zile de la pronuntare, pronuntat marti se calculeaza si simbata si duminica in cele 5 zile sau nu? apoi, dupa ce devine def si irev se poate aplica sau trebuie investita cu form executorie? ma intereseaza sa se poata aplica cat mai repede
Cel mai recent răspuns: feeliss , utilizator 12:06, 23 August 2010
Daca ultima zi pica intr-o zi nelucratoare, se prelungeste pana la prima zi lucratoare; in cazul d-voastra si luni; de asemenea, recursul poate fi trimis si prin posta, astfel ca pus la posta luni el va ajunge marti, miercuri, joi; deci se mai asteapta cateva zile Ea poate fi executata de buna-voie si atunci nu se investeste sau daca nu, urmeaza a fi executata silit, prin intermediul executorului judecatoresc si atunci trebuie investita .
avocat Cristina Popescu
multumesc. deci mai bine mai astept 2- 3 zille dupa exirarea term de recurs si apoi merg la judec sa o fac def si irev si atunci aflu daca s-a facut recurs?
Exact, e cel mai bine asa.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima zi a termenului de recurs ? eugen82 eugen82 Va rog un raspuns la urmatoarea intrebare : Hotarire ce trebuie atacata cu recurs in 15 zile, comunicarea primita in zi de joi. Conf.art 101 c.pr.civ. nu se ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta presedintiala kadasiosif kadasiosif As dori sa stiu unde se depune cererea de recurs impotriva unei ordonante presedintiale pronuntata de judecatorie? La tribunal sau tot la judecatorie? (vezi toată discuția)