avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... clarificare: ce inseamna UVM?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

clarificare: ce inseamna UVM?

a aparut in revista agri media anul4 nr 8 august un articol referitor la ajutoarele de stat de care pot beneficia producatorii agricoli.aici este specificata suma maxima de ajutor care nu poate depasii 500 eur/UVM/an.va rugam sa ne explicati ce inseamna UVM? multumim anticipat ,feke gyorgy
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 14:19, 25 August 2010
Unitatea Vita Mare (UVM) reprezinta incarcatura sau numarul de animale ce revin la un hectar de pasune si se stabileste in functie de productia de nutret verde la hectar si de necesarul de nutret verde al unui animal, pe zi sau pe o anumita perioada.
Uniunea Europeana a stabilit ratele de conversie pentru Statele Membre prin
Regulamentul (CE) nr. 1974/2006 al Comisiei din 15 decembrie 2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1698/2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), Subsectiunea 2, Axa 2, art. 27, alineatul (13) – Anexa V.
TABELUL DE CONVERSIE A ANIMALELOR ÎN UNITA I VITE MARI [PREVAZUT LA ARTICOLUL 27 ALINEATUL (13)]
Tauri, vaci si alte bovine
de mai mult de doi ani, ecvidee de mai mult de sase luni 1,0 UVM
Bovine între sase luni si doi ani 0,6 UVM
Bovine de mai putin de sase luni 0,4 UVM
Ovine 0,15 UVM
Caprine 0,15 UVM
Scroafe reproducatoare > 50 kg 0,5 UVM
Alte porcine 0,3 UVM
Pentru a calcula incarcatura de animale necesare pe hectar se va proceda astfel:
14 Se inmulteste numarul de animale detinute cu coeficientul prezentat in tabelul anterior iar produsul se imparte la numarul de hectare de teren detinut.
Exemplul 1: 10 ovine * 0.15=1,5 UVM. Pentru a putea respecta cerinta conform careia maximul admis este de 1 UVM/ha, fermierul trebuie sa detina sau sa permita pasunatul celor 10 ovine pe o suprafata de minim 1.5 ha.
Exemplul 2: un fermier care detine 10 hectare, pentru a respecta conditia din pachetul 1 „pasunatul se poate realiza cu maxim 1 UVM/ha”, poate sa permita pasunatul / detina 10 bovine mai mari de doi ani, sau 17 bovine cu varsta cuprinsa intre sase luni si doi ani, sau 67 ovine sau caprine etc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Lacramioara Constantin, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! conform art. 9 alin 2 (2) din oug 34/2013 'asociaţiile ... DSCJ DSCJ Bună seara! Conform art. 9 alin 2 (2) din OUG 34/2013 \'Asociaţiile crescătorilor locali, persoanele juridice cu sediul social pe teritoriul localităţii ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)