avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reorganizare prin reducerea posturilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reorganizare prin reducerea posturilor

Suntem salariati ai unei institutii publice (Directia Agricola) avind functia de referenti (studii medii). In urma reorganizarii institutiei prin reducere de personal la cererea directorului unitatii noua organigrama a fost aprobata numai cu posturi de consilieri (studii superioare),cele de referenti neregasindu-se. Mentionam ca in alte judete la aceleasi institutii organigrama a fost aprobata cu toate categoriile de personal, proportional cu numarul de salariati existent inainte de reorganizare (referenti si consilieri). Consideram ca am fost nedreptatiti, discriminati.Intrebarea noastra este daca s-a procedat corect si daca mai avem vreo sansa si cum sa procedam. Multumim
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:43, 6 Septembrie 2010
Poate este si efectul inflatiei de posesori de hartie colorata pe post de diploma de asa-zise studii superioare, ma refer la sutele de mii de absolventi ai unei "fabrici de studenti".... marea majoritatea din asa-numitii absolventi fiind cei care aveau posturi in institutii dar aveau nevoie si de o "acoperire" privind studiile...astfel s-au umplut insitutiile aproape numai cu pseudo-absolventi de studii superioare, in detrimentul calitatiii serviciilor, calitate care era bine asigurata si de catre angajatii cu studii medii insa detinatori de solide competente profesionale, castigate in ani de experienta profesionala...

Asta e tara, asta meritam....
Lucrez intr-o institutie publica (Prefectura) si pe 1 septembrie, datorita restructurarii prin reorganizare, am primit Ordinul de preaviz. Sunt unic intretinator de familie si as vrea sa stiu daca ceea ce s-a facut este legal.

Multumesc!
@violettB

Bineinteles ca nu este legal. Indiferent ca sunteti personal contractual sau functionar public, trebuiau sa respecte criteriile minimale prevazute la art. 81 din CCMUNN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea personalului contractual din administratia publica dupa finalizarea studiilor superioare Gheorghe Giura Gheorghe Giura In prezent sunt incadrat ca referent I la o primarie din mediul rural compartimentul contabilitate studii medii. In iulie voi absolvi Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Incadrare conform studiilor magda2007 magda2007 Sunt asistent de igiena si sanatate publică în urma absolvirii unei scoli postliceale de specialitate , am 16 ani vechime in muncă in aceiaşi unitate, iar ... (vezi toată discuția)
Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)