avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... fiti alaturi de gemeni si tripleti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

fiti alaturi de gemeni si tripleti

Cred ca fiecare din noi s-a intrebat cum ar fi cu mai mult de un copil... cum ar fi cu doi sau poate chiar cu trei.

Si cu siguranta multi dintre noi au mai mult de un copil, dar foarte putin au gemeni sau tripleti.

Luati o clipa de ragaz si ganditi-va la aceste familii... da au f multe bucurii dar si f multe greutati... cele mai multe sunt cu siguranta de ordin financiar. Si sa nu uitam ca la ora aceasta in Romania statul nu sprijina aceste familii binecuvantate de Dumnezeu, insa, unde toata responsabilitatea cade pe umerii parintilor.

Asa ca haideti sa facem ceva.... si un prim pas, care nu cere mult din partea noastra, ar fi acesta:

SEMNEAZA PETITIA

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:49, 5 Noiembrie 2007

In masura in care mai exista inca decizii de plata a indemnizatiei, altfel decat pentru FIECARE din gemeni sau tripleti, aceste decizii trebuie atacate in instanta... si invocata nelegalitatea actualului art 3 din HG 1025/2006 (fostul art 2 din HG 1825/2005)

Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia de contencioas administrativ si fiscal, s-a pronuntat in decizia 1947/4 aprilie 2007 in sensul ca definitia data nasterii prin Normele Metodologice de de aplicare a OG 148/2005 incalca acte normative cu forta superiara si instituie discriminari intre persoane aflate in situatii identice, respectiv intre copii proveniti din aceeasi nastere si cei rezltati dintr-o nastere simpla, fara sa existe o justificare de ordin obiectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati gemenii si tripletii mama3 mama3 ma scuzati ca postez si aici , sper sa aveti intelegere si sa ne ajutati: Cred ca fiecare din noi s-a intrebat cum ar fi cu mai mult de un copil... cum ar ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului - gemeni lazarmaria lazarmaria Buna Seara! Avem si noi o problema. Am nascut doua fetite pe data de 28 mai 2005, si timp de doi ani, dar am primit indemnizatia de crestere pentru un ... (vezi toată discuția)