avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arhiva Yahoo Messenger - proba sau nu in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arhiva Yahoo Messenger - proba sau nu in instanta?

La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program special oricine poate decripta si edita arhiva de mess.

Insa... operatorii de internet sunt obligati sa retina IP-ul tau, IP-ul la care trimiti datele,si marimea datelor, data , ora, portul,etc. Deci cineva din politie ar putea zice "uite conversatia asta nu e autentica" sau "poate fi autentica, pt. ca de la IP1 s-a trimis 15397 bytes catre IP2". Datele pe messenger se trimit cand apesi enter, deci s-ar retine f. multe date referitoare la continutul mesajului [mai exact cate randuri ai scris, si nr. de litere din fiecare rand], si nah ar fi greu ca sa scrii ceva care sa aiba aceeasi marime in caractere pe fiecare rand si sa mai aiba si sens pe deasupra.

Sper ca nu v-am incurcat in detalii :)
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:41, 23 Septembrie 2010
In procesele penale se au in vedere ca probe.
Bine, dar se poate cere de ISP datele acelea de care am pomenit, sau cum dovedesc ei ca sunt autentice?!
Ca altfel oricine poate modifica arhiva de yahoo cum vrea el.

Acestea sunt aspecte tehnice.
Se fac expertize de specialitate.
Nu procurorul face aceste expertize.
Ok.
Si daca in urma unei experitize se poate demostra ca mesajul ar putea fi autentic, de ce nu se iau aceste probe in consideratie si in dosare civile,etc?

Stie pana la urma cineva, arhiva de mess colaborata cu datele de la ISP , poate fi sau nu falsificata.

Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
xuser, utilizator
poate fi falsificata.

Alte discuții în legătură

Amenintari virtuale osyk osyk Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)
Amenintari pe messenger alexandru778 alexandru778 am si eu o intrebare daca cineva ma amenninta si imi scrie pe messenger amenintarile,eu daca fac o poza la desktop unde se vede ce scrie el, e o buna proba ... (vezi toată discuția)
Legea stocarii datelor si mesajelor botan botan buna ziua. exista o lege care permite stocarea de date pe o anumita perioada? ma intereseaza daca sunt stocate pe serverul yahoo conversatiile de pe ... (vezi toată discuția)