avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... amenintari pe messenger
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

amenintari pe messenger

am si eu o intrebare daca cineva ma amenninta si imi scrie pe messenger amenintarile,eu daca fac o poza la desktop unde se vede ce scrie el, e o buna proba pentru mine impotriva lui???
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 11:54, 21 Octombrie 2011
In principiu este proba, dar va trebui sa se dovedeasca autenticitatea pozei, ceea ce tehnic este posibil.
Eu as zice ca nu este proba si va argumentez de ce:
1. Pentru ca amenintarile virtuale se probeaza prin pastrarea arhivei de messenger fie in calculatorul personal, fie online pe serverul de la yahoo( asta doar pentru messenger 11), nu prin fotografii facute desktop-ului.Aceste fotografii se pot modifica foarte usor chiar de catre dvs. si va trebui sa faceti dovada ca sunt reale.
2. Nu puteti proba fara dubii ca persoana care se afla in spatele unui ID este exact detinatorul acestei adrese si in realitate.
Am auzit o gramada de aberatii, cum ca ISP-ul pastreaza si in log-urile lui conversatiile utilizatorilor, exclus asa ceva, deci nu va bazati ca acestia va vor ajuta in ancheta cu eventuale IP-uri.

In concluzie, daca vreti sa-i faceti plangere pentru amenintare...pastrati conversatia in calculator pentru a fi extrasa direct de acolo de catre organele abilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari virtuale osyk osyk Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Yahoo ca proba asatuka asatuka E vorba de un scandal, in urma caruia am suferit o vatamara corporala - 35 zile IML. Anumite persoone m-au acuzat ca am conversat nu stiu eu ce pe Yahoo! ... (vezi toată discuția)