avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - deduceri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - deduceri

As dori sa stiu daca se mai pot face deduceri de benzina si cheltueli cu repararea masinii in cazul unui pfa. (exista contract de comodat).
Cel mai recent răspuns: christi , utilizator 13:41, 3 Septembrie 2010
da, se pot face
In anul 2009 si in continuare in anul 2010 sunt considerate cheltuieli nedeductibile:
- cheltuielile cu combustibilul pentru autoturismele folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare;
- cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele:
- destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane,
- care au o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg,
- care nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, inclusiv scaunul soferului.
In concluzie ... nu se pot deduce cheltuielile cu combustibilul dar se pot deduce cheltuelile cu reparatiile .... Corect? (cazul unui autoturism)
In perioada 1 mai 2009-31 decembrie 2010 sunt cheltuieli nedeductibile cheltuielile cu combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sint destinate exclusive pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care san u depaseasca 3500 kg si care san u aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzind si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului , cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
- Vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj,
- Vehiculele utilizate de agenti de vinzari si de agenti de recrutare a fortei de munca
- Vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusive pentru activitatea de taxi
- Vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusive pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi


In concluzie... va puteti deconta si cheltuielile cu combustibilul daca va incadrati in exceptiile de mai sus, cu conditia sa aveti documentele suport atasate (delegatie semnata si stampilata, invitatie daca e cazul, etc.).

Cheltuielile de reparatie si intretinere sunt deductibile si ele, cu mentiunea ca trebuie sa luati in calcul procentul de utilizare a autoturismului in scop personal (se scade proportional din valoarea facturii de service...).
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
christi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala benzina? laurr29 laurr29 Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus ... (vezi toată discuția)
Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat tiberiussly tiberiussly Buna. Cheltuielile cu combustibilul si de reparatii ale masinii se pot deconta pe firma pe baza unui contract de comodat ? Multumesc. (vezi toată discuția)