avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in austria
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in austria

1. In urma cu doi ani am divort de comun acord in Austria de sotia mea. A fost stabilit aici divortul, fara partaj. Din casatorie avem trei copii, dintre care minorul, mi -a fost incredintat de catre Tribunalul din Austria mie, spre crestere si educare. Sotia mea a parasit domiciliul in urma cu patru ani, in 2008, s-a pronuntat divortul, iar acum eu doresc sa stiu daca aceasta poate deschide actiune de partaj, sau ar avea ceva drepturi ca si o pensie alimentara sau ceva in acest sens de la mine. Eu lucrez, ea nu lucreaza, traieste din tot felul de ajutoare ale statului austriac si ma tem ca va dori sa ma dea in judecata in viitor pentru ceva. Eu am cumparat o casa in rate dupa c ne/am despartit, este pe numele meu, copilul minor este la mine, platesc rate si datorii lasate de ea pe la banci, pe unde ea nu a platit, etc.
2. Din cate am inteles urmeaza sa traduc sentinta de divort din Austria si sa o depun in tara, exact nu stiu unde , daca ma puteti ajuta cu informatii si in acest sens...
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:04, 13 Septembrie 2010
ancasimona a scris:

....

2. Din cate am inteles urmeaza sa traduc sentinta de divort din Austria si sa o depun in tara, exact nu stiu unde , daca ma puteti ajuta cu informatii si in acest sens...
Va multumesc !


In conformitate cu prevederile art. 42 alin.(2) din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, introdus prin Legea nr. 94/2004, "cetatenii romani aflati in strainatate pot solicita INSCRIEREA in registrele de stare civila romane, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de cariera ale Romaniei, a certificatelor de stare civila eliberate de autoritatile straine, care ii privesc, in cazul in care inregistrarea actului sau faptului de stare civila a fost facuta in prealabil la autoritatea din statul in care acestia se afla”.
INSCRIEREA este echivalentul TRANSCRIERII din tara.

Cererea de inscriere in registrele de stare civila romane se depune la misiunea diplomatica sau la oficiul consular de cariera al Romaniei din tara unde a fost facuta inregistrarea in prealabil.
ar trebui sa intrebati un avocat care practica aceasta profesie in austria. competenta sa judece o eventuala cerere de partaj revine instantelor judecatoresti austriece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere divort sbarnea sbarnea Buna ziua, Sunt divortata din 2006 în Belgia. Pentru transcrierea divortului în tara am nevoie de un avocat? Multumesc (vezi toată discuția)
Competenta divort Maricica Palancianu Maricica Palancianu Regulamentul CE n.2201/2003 art.3, alin.1 lett. a), pct.3 reglementeaza competenta instantelor de judecata in materie de divort in functie de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere divort al unei casatorii in sua dachelaro dachelaro M-am casatorit in aprilie in SUA cu un cetatean american de origine romana. Anterior el a fost casatorit tot in SUA si a divortat inainte de a ne casatori noi. ... (vezi toată discuția)