avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model intimpinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model intimpinare

Buna ziua,
Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez.
Va rog , ma intereseaza un model.

Cererea de divort arata asa:

"DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata, _____________cu domiciliul in _________ si __________, cu acelasi domiciliu, _____ str. A__________i, in calitate de soti, formulam prezenta


CERERE DE DIVORT

Prin care va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei noastre prin acord, conform prevederilor art. 38 C.fam si art. 6131 C.pr.civ, fara motivarea hotararii, conform prevederilor art.617 al.(2) C.pr.civ si in ce priveste pe _______, revenirea/pastrarea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____, pentru urmatoarele

MOTIVE:

In fapt, ne-am casatorit la data de ____ la Primaria Sector ___ conform certificatului de casatorie seria ____, emis la aceeasi data. Desi la inceputul casatoriei relatiile dintre noi erau foarte bune amandoi dorind sa ne intemeiem o familie bazata pe intelegere si afectiune, pe parcurs intre noi au intervenit neintelegeri, relatiile s-au racit, finalizandu-se cu despartirea noastra in fapt, despartire survenita chiar la inceputul anului 2006.

Fiind firi diferite si avand si conceptii privitoare la viata, de asemenea diferite, eforturile noastre de a relua convietuirea au fost sortite esecului.

Astfel, la peste un an si jumatate de la despartirea noastra in fapt, vazand ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate, de comun acord am hotarat sa divortam intr-un mod civilizat, acest divort intemeindu-se pe acordul ambilor soti, casatoria noastra avand de mult timp un caracter pur formal.

Precizam ca din casatoria noastra nu au rezultat copii iar ultimul domiciliu comun a fost la adresa str ____

De aceea, va rugam sa admiteti cererea asa cum a fost formulata, sa desfaceti casatoria prin acordul ambelor parti, fara motivarea hotararii si sa dispuneti, in ce priveste pe ______, revenirea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____.

In drept, art.38 C.fam., art 6131 , 617 C.civ.

Anexam la prezenta actiune certificatul de casatorie, taxa de timbru in cuantum de 39 lei si 0,3 lei timbru judiciar.
Cu multumiri,
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ___________ "

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:32, 14 Septembrie 2010
Pai ...la ce sa faceti intampinare!?!

Intampinarea e un RASPUNS la toate capetele de fapt si de drept ale cererii reclamantului.

Ori dvs. ati semnat amandoi cererea de divort. Ce ar fi intampinarea? Un soi de ..îngânare... un soi de ...hai sa vad cum scriu ca sunt de acord cu mine insami :O

Daca (mai) vreti sa divortati prin acord, va luati buletinele in buzunar si mai graiti o data pe vorbe ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei. Nu mai stricati hartia degeaba ca nu va trebuie nicio intampinare.

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
romascanu, moderator
nu ma pot prezenta la proces pentru ca lucrez , nu-mi pot lua liber, si trebuie sa depun intimpinare la judecatorie, unde sa mentionez ca sunt de acord cu divortul
Dvs credeti ca va divorteaza cineva prin acord pentru ca mai scrieti o hartoaga suplimentara?

Ori va prezentati in fata judecatorului cu actul de identitate (cauzele astea iau la prima ora) ori depuneti o cerere prin care solicitati un alt termen aratand ca sunteti in imposibilitate de prezentare pentru ca ... (motive) la care anexati si o dovada. (in speranta ca motivul asta nu-i doar "desteptaciunea" te miri carui sef)

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
romascanu, moderator
mi s-a spus ca daca depun intimpinare se judeca in lipsa, deci nu are nici o valoare intimpinarea in cazul meu? eu prefer sa se termine totul in lipsa mea, fara sa ma mai rog pentru un liber.................pot trimite o ruda care sa ma reprezinte daca-i fac la notariat procura?ce se intimpla daca nu ma duc?
Divortul prin acord presupune prezenta dumneavoastra .
Altminteri , desfacerea casatoriei opereaza din culpa comuna sau din culpa exclusiva a dumneavoastra.
Intampinarea in procesul de divort nu este obligatorie.Asadar, daca nu doriti sa va punctati pozitia procesuala (in sensul de a raspunde la capetele principale si accesorii ale cererii de chemare in judecata), aveti acest drept.
Insa , varianta cea mai rapida de desfacere a casatoriei ramane cea prin acordul celor impricinati , instanta de judecata pronuntand o hotarare nemotivata, fara drept de apel, in privinta divortului ( cu privire la nume poate fi exercitata aceasta cale )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)