avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract determinat si propunere de incetare cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract determinat si propunere de incetare cu acordul partilor

Buna seara,

A 2-a oara mi-a fost prelungit contractul determinat a fost pe 6 luni(pana in 15 .12) nu la mult timp dupa aceasta ...activitatea firmei in orasul in care eu lucrez s-a incheiat din motive numai de dansii stiute...

Astfel am primit o propunere din partea angajatorului (cu sediul si activitate in alt oras)de incetare CIM cu acordul partilor de astazi intr-o luna,beneficiul meu fiind acela ca nu mai trebuie sa ma prezint la munca.

Intrebarea mea este: care sunt drepturile mele?daca refuz...ce se poate intampla?sau la ce ma sfatuiti sa am grija?
asta tinand cont ca este o companie f mare,cu mari probleme financiare si procese la activ:(

va multumesc frumos,
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
JR_23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 15 Septembrie 2010
Contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data implinirii termenului extinctiv stabilit intre parti.( presupunem ca aveti un contract incheiat cu respectarea disp.art.80 si urm.C.muncii)

Cu privire la oferta angajatorului, in sensul de a inceta raporturile de munca potrivit disp.art.55 lit. b C. muncii, aceasta mi se pare corecta, in conditiile in care nu mai doreste colaboarea cu dvs, indiferent de motive. La fel de bine ar putea sa va concedieze pentru motive care nu tin de persoana salariatului, inainte de expirarea termenului stipulat in contract, cu atat mai mult cu cat nu mai are activitate in acea zona.

Mi se pare insa ciudat aspectul ca se invoca drept beneficiu in favoarea dvs faptul ca nu va mai trebui sa munciti - este adevarat, dar nici salariu nu o sa mai primiti si asta pentru ca CIM-ul dvs va fi desfiintat de la data stabilita prin acordul partilor ( data anterioara expirarii duratei normale a contractului).

Daca refuzati sa semnati, angajatorul nu are alta solutie decat asteptarea data implinirii termenului, asta in cazul in care nu doreste sa dispuna concedierea dvs.

Drepturile dvs le gasiti in CCMUNN 2007-2010 si in C. muncii


Inca o precizare: in cazul in care angajatorul ar urma sa va concedieze pentru motive care nu tin de persoana salariatului, tb. sa va plateasca o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi, potrivit disp.art. 78 alin.1 din CCMUNN 2007-2010 ( daca prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau ramura nu sunt stabilite drepturi superioare).
In cazul in care refuzati este posibila concedierea dvs din motive neimputabile - desfiintarea postului.
Trebuie sa stiti ca, încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
daca am contract determinat beneficiez de somaj????

daca as sti si ce prevede CCM la nivel de unitate...stiu ca cel de ramura prevede 6 salarii compensatorii

le voi propune incetarea CIM prin desfiintarea postului...sa vad ce raspuns primesc.
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
JR_23, utilizator
Puteti beneficia de somaj daca aveti contract pe durata determinata. Nu le puteti solicita desfiintarea postului deoarece angajatorul este cel care decide acest lucru.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj rusualexandra rusualexandra o salariata care a terminat cei doi ani concediu de cresterea copilului, poate intra in somaj? (vezi toată discuția)
Concediere fortata madarasz erika madarasz erika Din cauza restrangerii activitatii la un punct de lucru al societatii, vor ca angajatii sa ceara desfacerea contractului de munca cu acordul partilor, si vom ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)