avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... merita sa devii avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

merita sa devii avocat?

Buna,am fost si eu proaspat admisa la facultatea de drept si as vrea sa stiu daca merita sa merg in continuare sau nu.Sunt foarte pasionata de tot ceea ce tine de probleme juridice,doar ca nu sunt convinsa ca este de ajuns.Am auzit din multe surse ca daca nu ai "pile" faci degeaba dreptul ca nu o sa reusesti sa intri in barou.
Este intradevar atat de greu sa termini facultatea si sa devii avocat?
Cel mai recent răspuns: Angela Silasi , Avocat 09:38, 17 Septembrie 2010
Nu te lasa influientata de zvonuri, gurile rele spun multe. Invata si la final sunt convins ca vei fi satisfacuta de facultatea de drept, care, fie vorba intre noi, daca retii usor cursurile ( sau le tocesti, cum ar spune altii) este chiar usoara. Nu trebuie sa devi avocat neaparat, poti sa te facijudecator, procuror, dar cea mai frumoasa este practicarea avocaturii.
Multa bafta.
Av Daniel Tocea
Daca esti pasionata..... MERITA!
Povestea cu pilele e un basm.
Se da examen pentru intrare in avocatura.
Bafta multa!
Povestea cu "pilele" nu mai e valabila de vreo 10 ani. Sau mai mult.

Nu e greu de terminat facultatea, va recomand sa studiati la timp si sa aprofundati dreptul civil, dreptul penal si procedurile ( civila si penala). O data asimilate in timpul facultatii, va ajuta la examenul de admitere in barou. Unde se intra fara pile.

De asemenea, aveti mai multe cariere juridice ( sau judiciare) la care puteti aspira: judecator, procuror, grefier, consilier juridic etc.
la finalul zilei, nici maca nu e vorba de pile.
e vorba de faptul ca stai si inveti o viata ..si dupa....si ti se intampla sa ai parte de mari dezamagiri, de genul, ai textul de lege care mot a mot îti da dreptate, iar in fata instantei acest lucru nu valoareaza nimic...pentru ca practica lor nu este unitara.
nu ma leg de profesie, este frumoasa, si ma gandesc ca toti care profesam in acest moment, facem acest lucru nefortati de alte circumstante insa personal cand vad astfel de "faze" raman foarte dezamagita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elev liceu interesat de avocatura de business Vlad_93 Vlad_93 Buna seara, Sunt elev in clasa a 11-a in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase colegii din capitala. Am decis ca este timpul sa aleg pe ce drum sa o ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)