avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Taxa de timbru e asa mare cum spune avocatul?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Taxa de timbru e asa mare cum spune avocatul?

Buna ziua.as dori f mult sa aflu dc avocatul a tras o mare glorie cu taxa judiciara .am sa va explic in mare.cineva are de recuperat o suma de bani respectiv 70.000ron,ia imprumutat cuiva care ia lasat casa gaj .nu a putut onora datoria si pagubitul sa hotarat sa intre in istanta ,ara vea de recuperat 70.000ron +20.000 penalizari de 1% pe zii .in total ar iesi 90.000ron.avocatul a spus ca taxa judiciara +taxa de timbru costa 7.161ron.este adevarat ???si inca ceva ,cate sanse sunt pt evacuarea paratului si scoaterea la licitatie locuintei sale pt a onora datoria,si cam cat poate dura un astfel de proces?.multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:34, 29 Septembrie 2010
taxa de timbru raportata la 90000 lei este de 3047,2 lei iar timbru judiciar de 5 lei.
Dupa ce veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila puteti solicita executarea silita care se poate realiza si prin vanzarea locuintei.
Bafta!!!!
deci inseamna ca acest domn avocat este un profitor ...sincer ma-m asteptat sa umfle ceva dar nici chiar asa.si ca timp ?ce timp imi da-ti in mare ...
Legea 146/1997, dispune ca daca valoare este intre 38789,61 lei si 193948,20 ==> 2023 lei + 2% pentru ce depaseste 38790 lei. Adica are dreptate av tonicadan.

Gaj priveste garantizarea bonuri corporale sau necorporale de tip mobil, drepturile, foduri de comert, drept de arendare, etc. Ipoteci sunt pentru imobile.

Daca este executia de gaj , doar trebuie sa te duci la executor judecatoresc, dupa inregistrarea gajului la registrul, inclus fara incuviintare judecatoreasca si acordul cu executorul nu cred ca depazeste 1000 ron. Legea 99/1999.

Daca este executare silita a ipotecei, trebuie sa se incuviintase tribunalul in sala de judeccata, confor decizia curtea constitutionala si modificarile a legea procedura civila, ordonanta de guvern 42/2009. Tot cu executor trebuie sa negociez. Taxa pentru incuviintare este de 10 lei si 4 lei fiecare comunicare.

De alta parte, copiez ordonanta de urgenta 42/2009, " Persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în condiţiile OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 193/2008".
(2) Instanţa acordă persoanelor juridice, la cerere, facilităţi sub forma de reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru acţiuni şi cereri introduse la instanţele judecătoreşti, în următoarele situaţii:
a) cuantumul taxei reprezintă mai mult de 10 % din media venitului net pe ultimele 3 luni de activitate;
b) plata integrala a taxei, potrivit art. 20, nu este posibilă deoarece persoanajuridică se afla în curs de lichidare sau dizolvare ori bunurile acesteia sunt, în condiţiile legii, indisponibilizate.
(3) în mod excepţional, instanţa poate acorda persoanelor juridice reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în alte cazuri în care apreciază, faţă de datele referitoare la situaţia economico-financiara a persoanei juridice, ca plata taxei de timbru, la valoarea datorată, ar fi de natură să afecteze în mod semnificativ activitatea curenta a persoanei juridice.
(4) Reducerea taxei de timbru poate fi acordată separat sau, după caz, împreună cu eşalonarea sau amânarea plăţii."


Iti recomand citirea aceste linkul si fisierul care contine: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara minu minu Buna ziua Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Ai dreptul la justitie daca nu ai bani? Sergiu92 Sergiu92 Sunt in situatia unui faliment personal. Inclusiv datorii si impozite pe care nu le pot achita. Singura \\"avere\\" sunt doua imobile, bun comun cu fosta ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi scutit un pensionar de la plata taxei de timbru intr-un dosar civil victorn victorn va rog daca se poate sa-mi spuneti dispozitia legala in baza careia un pensionar cu o pensie de 40 lei poate fii scutit de plata taxei de timbru care este de 5 ... (vezi toată discuția)