avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Continuarea pensiei de intretinere pe motivul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Continuarea pensiei de intretinere pe motivul continuarii studiilor dupa 18 ani.

Buna ziua.


Luna trecuta am primit instiintare de la tatal meu prin intermediul careia cere sistarea pensiei de intretinere intrucat eu am implinit 18 ani. Am sa povestesc pe scurt. Parintii mei sunt divortati din '95 cred, si in toti acesti ani tatal meu, daca ii pot spune asa, a avut obligatia de a plati pensia alimentara, chiar daca nu si-a indeplinit aceasta obligatie de multe ori. Tatal meu are din prima casatorie un copil care a incetat sa ii mai ceara pensia de intretinere, iar in prezent mai are un copil de 6 ani pe care il are in intretinere. Eu cand am implinit 18 ani ( inca eleva in clasa a 12-a) l-am dat in judecata pt. a continua plata pensiei alimentare, dar din noiembrie anul trecut pana in prezent am primit doar de 3 ori diverse sume de bani ( mentionez ca ultima oara el a fost obligat la plata pensiei in valoare de 100 ron intrucat el are o firma de contabilitate si toata situatia financiara o intocmeste el si face dovada ca nu are venit). El detine 55% din actiuni, iar alcuala lui sotie 45% din actiuni. Pot spune ca pe parcursul acestor ani plata pensiei alimentare a fost o problema majora care a degradat relatia si asa inexistenta dintre noi. Practic de cand eram mica el nu si-a manifestat aceasta dorinta de a ma vedea, fugea de mine pe strada chiar. Am incercat anul trecut sa iau legatura cu el prin messenger si am ajuns la concluzia ca nu are niciun punct comun comunicarea dintre noi, ba chiar mi-a si reprosat ca de ce nu l-am cautat niciodata sau de ce l-am dat in judecata pt. pensia de intretinere ( eu cred ca e un drept de-al meu, si e legal sa mi-l revendic). In ciuda acestor lucruri, eu acum am 18 ani sau chiar aproape 19 ani, am terminat liceul, si cum am mentionat la inceput am primit acum o luna instiintarea ca cere sistarea pensiei de intretinere intrucat eu nu am adus nicio dovada ca intentionez sa continui studiile. In prezent eu studiez in strainatate (in Italia), si din ce am inteles eu trebuie sa aduc o adeverinta de frecventa a cursurilor la zi la facultate. Cum cursurile incep la jumatatea lunii octombrie eu nu ma putut inca obtine aceasta adeverinta. In acelasi timp as dori sa cer si marirea pensiei de intretinere intrucat facultatea este mult mai costisitoare in strainatate- dar nu stiu cum as putea cere acest lucru- ca dovada am chitanta primei rate de la facultate. Cunosc toate detaliile referitoare la locul de munca, domiciliu. Si in acelasi timp, cer acest ajutor intrucat timpul ramas pentru a putea prezenta aceasta intampinare este destul de scurt, intrucat prima infatisare este chiar de ziua mea de nastere si respectiv 12 nov, prin urmare voi cere judecarea in lipsa intrucat eu nu ma pot prezenta pentru ca studiez. Pentru ridicarea pensiei de intretinere, inainte sa plec din Romania, am facut o imputernicire la notar prin care poate sa mi-o ridice un amic de familie.


Intrebarea mea este alta, si in acelasi timp cer ajutorul cuiva care poate sa ma ajute cu un model de intampinare pentru a cere continuare platii pensiei de intretinere? Ce documente trebuie sa atasez la aceasta intampinare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 3 Octombrie 2010
nu exista un sablon pt intampinare.raspundeti in scris la toate capetele din cererea reclamantului, in speta tatal dvs si anexati acte doveditoare ca sunteti student la o facultate - curs zi.
Va trebui sa formulati o intampinare in care sa aratati faptul ca se impune respingerea cererii deoarece dumneavoastra sunteti inca in continuarea studiilor. In acest sens va trebui sa depuneti la dosar o adeverinta care sa ateste faptul ca studiati in Italia, tradusa.
Deasemenea, alaturi de intampinare, sa depuneti o cerere reconventionala prin care solicitati instantei de judecata majorarea pensiei de intretinere stabilite anterior, cu precizarea sentintei civile prin care a fost stabilita si cu precizarea ca avand in vedere faptul ca studiati in strainatate au crescut nevoile dv. si ca au crescut si veniturile tatalui dv. Depuneti atasat copie dupa sentinta civila prin care v-a fost stabilita pensia de intretinere. Solicitati judecarea cauzei in lipsa partilor.
Cu stima,
av. Tonica Daniela
Ar trebui sa deschideti dvs. o actiune in justitie prin care sa solicitati pensie.
Ar fi indicat sa va angajati avocat intrucat este ceva mai complicata situatia decat atunci cand erati minora si cheltuielile de judecata le va suporta cel care va pierde procesul.
Presupun ca tatal dvs. va pierde procesul....evident daca va judecati corespunzator...
Cu privire la procesul deschis de tatal dvs. ar trebuie vazuta hotararea pentru care acesta cere sistarea pensiei...


avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lulita lulita in iunie anul acesta voi termina liceul si beneficiez de pensie alimentara ,dupa terminarea liceului si daca voi intra la facultate cu cursuri la zi ,voi mai ... (vezi toată discuția)