avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... scoala de dans
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

scoala de dans

Buna!as vrea sa infiintez o scoala de dans(street-dance) si nu stiu ce acte am nevoie pentru infiintarea unei scoli de dans,pentru c nu am atestat de coregraf,ce trebuie sa fac sa fie totul legal???va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:45, 7 Octombrie 2010
Nu este nevoie ca dvs., ca fondator, sa aveti pregatire in domeniu.
Daca indepliniti conditiile Legii 84/1995-Legea învăţămantului, precum si cele ale Ordonanţei de urgenţă nr. 75 din 12/07/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, respectiv obtineti toate acreditarile necesare de functionare, puteti deschide orice scoala vreti.
Ordonanţa de urgenţă nr. 75 din 12/07/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei prevede la art. 24 alin. (3): ,,ARACIP are obligaţia prevăzută la lit. d) de a propune Ministerului Educaţiei şi Cercetării înfiinţarea şi acreditarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar, pentru fiecare nivel de învăţământ, program de studii şi calificare profesională, după caz. Înfiinţarea şi acreditarea se fac prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării;
Art. 29. - (1) Orice persoană juridică, publică sau privată, interesată în furnizarea de educaţie se supune procesului de evaluare şi acreditare, în condiţiile legii.
(2) În învăţământul preuniversitar evaluarea şi acreditarea se fac la nivelul structurilor instituţionale pentru fiecare nivel de învăţământ, fiecare tip de program de studii şi de calificare profesională, după caz.
(4) Acreditarea presupune parcurgerea a două etape succesive: a) autorizarea de funcţionare provizorie, care acordă dreptul de a desfăşura procesul de învăţământ şi de a organiza, după caz, admiterea la studii; b) acreditarea, care acordă, alături de drepturile prevăzute la lit. a), şi dreptul de a emite diplome, certificate şi alte acte de studii recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de a organiza, după caz, examen de absolvire, licenţă, masterat, doctorat".
Nu se refera la o institutie de invatamant cu profil vocational, ci la un SRL... Nu are nevoie de toate etapele acelea prevazute de legislatia pentru invatamant, ci cele de prestari-servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare cresa si gradinita Cimss Cimss Buna ziua, As dori sa stiu de ce documente as avea nevoie pentru a deschide cresa si gradinita. Multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua. aș dori să știu de ce anume este nevoie pentru ... RoxRoxx RoxRoxx Bună ziua. Aș dori să știu de ce anume este nevoie pentru a deschide un centru educativ/dezvoltare/loc de joaca pentru bebeluși/copii până în 3ani. ... (vezi toată discuția)