avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen in care trebuie platita sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen in care trebuie platita sulta

Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu si termenul, cunoscut fiind faptul ca valoarea banilor nu mai este aceeasi dupa intervale mai mari de timp, iar valoarea locuintelor si ea difera de la o zi la alta, iar mie mi s-a atribuit o suma nu un procent. Daca nu este uin termen legal am o posibilitate sa oblig partea care trebuie sa plateasca, sa se grabeasca, sau sa modific suma de plata in functie de schibarile survenite? Daca nu am facut recurs in termenul legal mai pot ataca Hotararea pe motiv ca nu am primit sulta? Multumesc anticipat .
Mihai
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:19, 9 Ianuarie 2008
Daca nu s-a prevazut un termen sulta trebuie platita imediat.
Investiti hotararea si procedati la executarea silita.
1. Ce inseamna "Investiti hotararea" ?
2. Executarea silita se realizeaza apeland la un executor judecatoresc?

Va multumesc mult!
Mihai
investirea hotararii se realizeaza la instanta care a pronuntat-o.
mergeti la arhiva, de obicei sunt afisate pe usi informatiile necesare.
trebuie sa platiti o taxa de 6 lei pr instanta respectiva la cec sau admin. financiara,, timbru judiciar de 0.3.
va duceti cu hotararea in original si o cerere.
dupa ce o veti investi va fi titlu executoriu, cu care va duceti la orice birou de executor judecatoresc in orasul in care are sediul debitorul.
suma va fi actualizata de catre executor cu rata inflatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2008
romibaro, utilizator
Hotararea ramasa definitiva se legalizeaza si se cere investirea cu formula executorie, la instanta de fond. Cererea se depune la instanta de fond. Dupa investirea cu formula executorie se merge la executorul judecatoresc de la sediul debitorului sau de la locul unde se afla bunul ce urmeaza a fi executat.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei serenax serenax Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)
termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare definitiva amuri amuri Buna seara! Am o hotarare definitiva si vreau sa o investesc cu titlu executoriu. Doresc sa stiu daca este obligatoriu sau nu ca aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)