avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata liftului

BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL CA LOCATARII CARE LOCUIESC LA PARTER ESTE LEGAL ,CA SA PLATEASCA LUNAR COTA PARTE PENTRU ASCENSOR.VREAU SA FIU SIGUR DACA NU ESTE UN ABUZ DACA ADMINISTRATORUL BLOCULUI IMI I-A BANII ABUZIV.ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA.DACA INTRADEVAR ADMINISTRATORUL IMI I-A BANII ABUZIV,VREAU SA INTRU IN POSESIA UNUI ACT DOVEDITOR LEGAL ,PENTRU AI DOVEDII NEREGULA ACEASTA.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:50, 11 Octombrie 2010

H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008

(3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta nu va fi exceptat de obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat cea de locuinta ori in alte situatii.
Art. 35. Prin hotărârea adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin. De asemenea, în cazul clădirilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălătorii, uscătorii, prin hotărârea adunării generale, persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin, pot să fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare.
Art. 44. (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună - astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere ca: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul;
Cu alte cuvinte sunteti obligat prin lege sa platiti ascensorul.

Puteti fi scutit la rubrica de "electrica" de o parte din cota de electricitate si anume aceea care se refera la lift numai daca exista contor electric special pentru lift si/sai faceti o conventie scrisa cu asociatia ca nu veti folosi liftul pentru accesul la uscatorii, spalatorii situate la ultimul etaj. Complicat ......!

Pe rubrica ascensor platiti la fel cu ceilalti proprietari factura de service a ascensorului, fiind parte a proprietatii comune in care aveti si dv. o cota-parte de proprietate si a carui intretinere si reparare sunteti obligat prin lege sa o faceti.

Asa ca administratorul nu face abuz, ci aplica legea.
Art 35 din HG nr 1588/2007 Prin hotarare a adunarii generale ,pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol,demisol,parter,mezanin,precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin
.
La prima adunare generala ,supuneti discutiei interesul dvs,sustinut de temeiul legal mentionat si in raport de motivele si taria sustinerii dvs,proprietarii vor hotari exceptarea sau nu de la plata c/v energie electrica aferenta ascensor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascensor sorin_corciova sorin_corciova Cum as putea sa renunt la cheltuielile cu ascensorul de oarece eu locuiesc la parter si nu folosesc ascensorul.Va multumesc (vezi toată discuția)
Contributie întreținere Covalcică Daniela Covalcică Daniela Proprietarul de la parter trebuie să plateasca pentru întreținerea liftului ? (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)