avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Continutul unui ctr. de achizitionare a unei case noi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Continutul unui ctr. de achizitionare a unei case noi construite

Buna seara,

De curand am semnat un antecontract cu o persoana fizica pentru achizitionarea unei case, construita in anul 2010. Este un duplex pentru 2 familii. In prezent nu sunt terminate finisajele interioare si amenajarea gradinii aferente. Peste aproximativ 3 saptamani urmeaza sa semnez contractul de vanzare-cumparare, dar am nevoie de cateva lamuriri legate de continutul acestui contract, si anume:
- este obligatoriu ca vanzatorul sa-mi prezinte/predea cartea tehnica a imobilului inainte sau la data semnarii?
- trebuie mentionat in ctr. de v-c un termen de garantie a constructiei, respectiv 5 ani sau, cf. prevederilor L10/1995 art.29, pentru viciile ascunse ale constructiei ivite intr-un termen de 10 ani de la mometul receptiei lucrarii, precum si dupa indeplinirea acestui termen, pe toata durata de existenta a constructiei pt viciile structurii de rezistenta.
- Trebuie sa-mi predea facturile pt toate materialele folosite in plus fata de proiectul initial (la solicitarea mea), certificate de garantie pentru materialele folosite la construirea imobilului?
- se plateste si manopera pentru tot ce a facut in plus fata de proiectul initial?
- pot sa-i solicit sa-mi prezinte studiul geotehnic, antiseismic?
In antecontract este prevazut ca voi beneficia inclusiv de utilitati: gaze, electricitate, cablu de telefonie si tv, etc.
Sa inteleg ca trebuie sa faca vanzatorul contractele pentru racordarea la gaze si electricitate pentru imobilul respectiv, urmand ca dupa transferul proprietatii sa fac trecerea ctr. pe numele meu( ca la cump. unui apartament?) sau trebuie sa contractez eu direct de la furnizor si sa platesc racordarea la aceste utilitati ?
Acestea sunt trase pana la poarta fiecarei case construite.
Daca aveti un draft pentru acest tip de ctr. (imobil nou construit) care sa includa garantii si tot ce ar trebui sa contina un astfel de contract, va rog sa-mi transmiteti unul . Vreau sa evit, ca din necunoastere, sa nu fie mentionat in ctr. tot ce ar trebui sa ma fereasca pe viitor de problemele
care pot sa apara ulterior.
Vreau ca vanzatorul sa-mi ofere garantie, avand in vedre ca este un imobil nou. In ziua de astazi nu mai poti avea incredere, cu atat mai mult ca sunt multe procese in momentul de fata pe vicii ascunse, etc.
Imi puteti oferi un nr. de telefon pentru a stabili o intalnire pt. consilierea referitoare la cele descrise mai sus?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avocatbadoiu , utilizator 01:31, 11 Octombrie 2010
Raspubderea pentru vicii exista in conditiile dreptului comun chiar daca nu este amanuntit prevezuta in contract, dvs puteti mentiona in plus si alte cauze de raspundere.
Fiind un contract consensual, dvs puteti sa va intelegeti cu vanzatorul si sa creti orice documente doriti pt a va fi prezentate.
Se plateste si manopera in plus.
Pt a evita costuri suplimentare la schimbarea titularului contractelor cu furnizorii de utilitati puteti incheia contractele direct pe numele dvs, dar pe cheltuiala vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Verificare branșare utilități vgeorge vgeorge Bună ziua. Aș dori să știu unde pot verifica un imobil (apartament), nou construit, dacă este racordat la utilități (gaz, apă, curent), și dacă e ... (vezi toată discuția)
Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)