avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Marca inregistrata OSIM vs. domeniu internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Marca inregistrata OSIM vs. domeniu internet

Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem "marcamea" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu marcamea.ro era deja inregistrat cu mult timp in urma(pe respectivul domeniu functioneaza un site destul de accesat in Romania) . Intrebarea care se impune este urmatoarea: Am vreo sansa sa recuperez domeniul marcamea. ro in instanta daca nu ajung la o intelegere amiabila cu proprietarul domeniului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: essteffan , utilizator 11:08, 10 Mai 2011
Cum spuneam, daca e notorie marca lor, domenii de genul Coci Cola.ro nu poti avea. Daca nu, eu as refuza si as incerca sa inregistrez la OSIM propriul domeniu ca marca (marcile se inregistreaza pe grupuri de produse si servicii, ei pot face apa minerala si dvs activitati internet pe nume asemanatoare).
Hm e un pic ciudat deoarece facem acelas lucru, adica vindem aceleasi tipuri de produse, insa intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ei zic ca nu am voie nici un fel de asociere intre cuvintele Job si Man (nu uitati ca e un exemplu) cuvinte care sunt internationale. Noi avem si un magazin fizic inca nu are nici o legatura cu domeniu.ro pentru simplul fapt ca la vremea respectiva l-am gasit interesant denumirea domeniului.
so my questions is: Pot sau nu sa folosesc jobman.ro in conditiile in care ei au inregistrat JOBI MAN, si daca da in ce conditii: ca de ex denumirea expusa pe site sa fie jobman.ro si sa nu folosesc nicaieri Jobman simplu.
Adica nu cred ca aceste 2 cuvinte de circulatie internationala nu mai are voie sa le foloseasca nimeni niciodata
ce parere aveti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"[b]marcamea[/b]\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)