avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... card bani de liceu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

card bani de liceu

Buna ziua! As dori un raspuns referitor la urmatoarea situatie: eu sunt incadrata ca secretar I (S) la liceu si, desi nu am functia de casier indeplinesc si aceste atributii.Vreau sa va intreb daca virarea Banilor de liceu (este un program de protectie sociala pentru elevi de 180 lei lunar pe perioada cursurilor) pe card este permisa legal.Avem un numar mare de beneficiari iar riscul de expunere si suma este foarte mare.Vin singura cu autobuzul cu banii, uneori mai ma insoteste contabila iar in scoala nu avem asigurata paza pentru ca bugetul nu ne permite.Este un stres puternic ziua respectiva pentru ca nu toti elevii vin in ziua planificata pentru ridicarea sumelor aferente si vin si peste cateva zile iar eu trebuie sa tin banii intr-un dulap incuiat.Daca ar mai ramane o parte din copii care nu vor macar nu ar ramane suma atat de mare.Directorul si contabila scolii este de acord cu asta.As vrea un raspuns legal abilitat.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielamona , utilizator 22:07, 3 Noiembrie 2010
Este absolut legal atata timp cat conturile sunt deschise pe numele copiilor sau a reprezentantilor lor legali.
Mai mult decat atat daca, Doamne fereste, vi i-ar sustrage cineva veti fi si amendata de politie, atat dvs cat si conducerea, ca ati improvizat o casierie, sau daca nu e improvizata ci e chiar casierie, nu ati dotat-o cu sisteme de siguranta si alarma.
Multumesc pentru raspunsul dvs. Avem un sistem de alarma dar nu mi se pare sigur atata timp cat functioneaza doar daca curentul nu este oprit.Biroul unde lucrez este secretariat nu casierie, unde intra foarte multa lume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier liceu - transport sume fara protectie sau insotitor SabinaCretu SabinaCretu Buna ziua. Am mai multe probleme, dar va rog sa-mi raspunde-ti la doua.. 1. Este normal (legal) ca un casier (intr-un liceu) sa transporte bani pe propria ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)