avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Codul fiscal-fpt generator si exigibilitatea tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Codul fiscal-fpt generator si exigibilitatea tva

Am o nelamurire in legatura cu prevederile acestui articol:

Art. 134: (1) Faptul generator intervine la data livrarii bunurilor sau la data prestarii serviciilor, cu exceptiile prevazute in prezentul capitol.
.............
(7) Prestarile de servicii care determina decontari sau plati succesive, cum sunt serviciile de constructii-montaj, consultanta, cercetare, expertiza si alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situatii de lucrari, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza carora se stabilesc serviciile efectuate sau, dupa caz, in functie de prevederile contractuale, la data acceptarii acestora de catre beneficiari. Totusi, perioada de decontare nu poate depasi un an.
Totusi, ce se intampla daca perioada de decontare a depasit un an? #-o
Cel mai recent răspuns: Axel79 , utilizator 13:06, 10 Noiembrie 2010
se colecteaza automat tva de la data depasirii unui an + majorari si penalitati.
care este cota de TVA in acest caz, avand in vedere ca este vorba de perioade diferite, respectiv 2009 (tva 19%) si 2010 (dupa intratrea in vigoare a noilor prevederi de aplicare a tva- 24%)?
cota in vigoare in momentul expirarii anului.
Multumesc! Asa am interpretat si eu, dar aveam nevoie de inca o opinie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare de investitie(constructii+montaj) MSG MSG Lucrare de investitie(constructii+montaj) finalizat cu proces verbal la terminarea lucrarilor in perioada 2007-2009. In modelul PV la terminarea lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Tva janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Anul trecut, (cand TVA-ul era 20%) societatea unde lucrez a efectuat servicii pentru o alta societate. Factura pentru acele servicii am facut-o ... (vezi toată discuția)
Deducere tva sincer sincer Buna ziua, Sunt o firma cu TVA la incasare.In iunie 2012 impreuna cu alta firma am facut o lucrare;acea firma mi-a taiat mie fact. pt a-si incasa banii iar eu ... (vezi toată discuția)