avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere in calitate de proprietar, dar am omis termenul de inregistrare la fisc de 15 zile. Intre timp chiriasul a plecat, nerespectand perioada de inchiriere si preaviz.La ce sanctiuni ma pot astepta, in conditiile in care garsoniera a fost inchiriata mai putin de 2 luni, si care este legea care stipuleaza aceste sanctiuni?
Cel mai recent răspuns: Castin , utilizator 15:51, 11 Noiembrie 2010
In primul rand codul de proc. fiscala intrucat acest contract trebuia inscris la fisc pentru a se putea calcula in mod exact impozitul cel datorati statului pe chiria incasata.
Dar eu cred ca va faceti probleme in mod inutil.
Teoretic sunt sanctiuni care implica plata impozitului din urma si o mica amenda de la fisc, dar daca nu ati inregistrat contractul, insemna ca fiscul nu stie si atunci nu va va sanctiona.
Nu stiu in acest moment daca chiriasul nu a fost deja " binevoitor" sa anunte el in locul meu fiscul. De aici si nedumerirea mea.Nu cunosc cuantumul amenzilor, daca ele se aplica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de inchiriere (mai complicat) aditza26 aditza26 Se da urmatoarea situatie: Eu sunt chiriasul unei garsoniere in Bucuresti si angajat la o firma cu sediul in Ploiesti. Firma a inchiriat aceasta garsoniera ... (vezi toată discuția)
Chiriasul meu nu a platit deloc chiria si nici utilitatile ce pot sa-i fac? humita ionela humita ionela Am inchiriat garsoniera in data de 01.04.2010. Am facut un contract de inchiriere intre mine(proprietar) si el (chirias)pe care l-am intocmit eu pe calculator, ... (vezi toată discuția)
Modalitati ajustare chirie tmp tmp dispun de o garsoniera in bucuresti care este inchiriata de mai multi ani aceleiasi persoane. ihchirierea este facuta cu acte in regula la sectia financiara, ... (vezi toată discuția)