avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale decizie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

decizie administrator

Am urmatoarea situatie:
SRL doreste reorganizarea activitatii la un punct de lucru, desfiintarea locului de munca.
Hotararea trebuie sa fie luata de AGA sau de administator>?

Mentionez ca in actul constitutiv se specifica doar ca societarea e administrata de _____, cu puteri depline de reprezentare a societatii in fata taertilor
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cornila , Consultant resurse umane 11:16, 29 Septembrie 2009
AGA este cea care poate lua o astfel de decizie.

Administratorul are puteri depline de reprezentare a societatii in limita mandatului - asa cum rezulta din actul constitutiv sau hotararile AGA.
parerea mea

Eu consider ca un administrator poate lua decizii cu privire la infiintarea sau desfiintarea de puncte de lucru.

Aceasta activitate nu implica modificarea actului constitutiv, eu o vad ca o activitate de buna administrare a unei societati.

In pactica o astfel de decizie e luata de AGA.

Trebuie vazute foarte atent limitele mandatului administratorului societatii dvs.
Multumesc. Am mers cu AGA.
Este si opinia mea ca administratorul poate lua decizia de desfiintare posturi; insa, actul constitutiv nu stabileste nimic cu privire la limitele mandatului. Ba, mai mult spune ca AGA este organul suprem de conducere al Societăţii, care ia decizii privind activitatea acesteia şi asigură politica ei economică şi comercială
N-am vrut sa fiu in situatia contestarii deciziei de concediere:)
juristnet a scris:
Eu consider ca un administrator poate lua decizii cu privire la infiintarea sau desfiintarea de puncte de lucru.

De fapt era vorba de desfiintarea unui post! Normal ca e atributia administratorului, e chiar absurd sa decida AGA in problemele de "bucatarie" ale societatii, ca nu astea sunt atributiile ei.
ginnyy a scris:
N-am vrut sa fiu in situatia contestarii deciziei de concediere:)

Eu as contesta-o tocmai pentru ca a fost emisa de un organ care nu are atributia de a conduce societatea si de a hotari in privinta personalului :))

Alte discuții în legătură

Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Retragere voluntara din functia de administrator leobmi leobmi La multi ani! Speta: - SRL 3 asociati unul din ei este si administrator Problema : - administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)