avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala de 20.000 de lei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala de 20.000 de lei

Buna ziua,
Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta a fost cumparata pentru o logodna iar cumparatorul a omis sa solicite bon fiscal ori factura pt ca nu avea nevoie.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:53, 21 Noiembrie 2010
In concret persoana in cauza a fost oprita de politia de frontiera pt un control de rutina, acestia au vazut sticlele in masina si au sesizat Garda Financiara care a intocmit mai apoi procesul verbal. In nota explicativa s-a consemnat pt ce s-au cumparat bauturile.
Trebuie formulata contestatie in cele 15 zile de la primirea procesului verbal la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei.
Garda Financiara trebuie sa dovedeasca temeinicia masurii luate,iar persoana in cauza trebuie sa faca dovada folosirii bauturii in scopuri proprii.
Verificati procesul verbal daca este corect intocmit in sensul daca in cele consemnate ,nu se gasesc greselile prev.de artr.16,17,34 din OG nr.2/2001,care pot fi cauze de nulitate ale acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare bauturi spirtoase - infractiune, procedura contestatie carolmihai carolmihai buna ziua, zilele trecute au fost confiscate de la domiciliul meu aprox 450 l rachiu de catre Directia Regionala Vama sens in care mi -s-a intocmit un proces ... (vezi toată discuția)
Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)
Este legal sa detii 1 kg de tutun fermentat in afara antrepozitului fiscal ? IonescuTiberiu IonescuTiberiu Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare : daca cumpar de pe net de la diversi producatori persoane fizice, [b]1 kg de tutun pe luna, este legal ? Ma refer la ... (vezi toată discuția)