avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scutiri taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scutiri taxe notariale

buna seara,
daca doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare impreuna cu o persoana ce are ca studii juridice si adminitrative, ce facilitati de plata a taxelor notariale imi poate acorda un notar?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:30, 26 Noiembrie 2010
daca incheiati un act redactat de avocat, si semnat in prezenta avocatului,10% din valoare.
contractul de vanzare-cumparare este pe numele meu si al persoanei cu aceste studii, sa inteleg ca scutirea de taxe notariale este de 10% din valoarea totala a acestora? sau cum?
daca vindeti, nici o reducere! vanzatorul plateste impozitul pe tranzactie iar cumparatorul plateste taxa de intabulare si onorariul notarului. daca solicitati prezenta unui avocat, notarul este obligat sa faca 15% reducere la ONORARIU, atat. nu ati spus ce calitate aveti- cumparator sau vanzator.
Se deduc din onorariu, dar nu mai mult de 15%, redactarea, procesarea şi multiplicarea înscrisurilor întocmite de către
- avocaţi, pe bază de delegaţie,
- consilierii juridici sau reprezentanţii legali ai persoanei juridice,
- şi de către persoanele cu pregătire juridică superioară în care ei figurează ca parte sau soţii, ascendenţii şi descendenţii lor.

Altfel spus:
Simpla calitate a persoanei care ...sprijina tocul usii biroului notarului la momentul autentificarii unui act nu este motiv de reducere. Persoana avand una din calitatile de mai sus trebuie sa fie si REDACTORUL actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare- cumparare Gaita Emilia Elena Gaita Emilia Elena vreau sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu daca in calitate de absolvent de drept imi pot intocmi singura contractul de vanzare-cumparare la ... (vezi toată discuția)
Reducere taxa intabulare in prezenta unui avocat lidiahatos lidiahatos Mi-a spus cineva ca, daca in momentul intabularii la notar a unui apartament (in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare) iau cu mine un avocat pot ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare... la avocat? genessis63 genessis63 Am auzit la stiri ca nu numai la notar vom putea merge de acum inainte sa vindem sau sa cumparam o casa si ca avocatii au si ei acest drept . ce puteti spune ... (vezi toată discuția)