avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu am acte pe tot terenul....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu am acte pe tot terenul....

In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de pamnat sa isi cladeasca cate o camaruta cu acoperis din trestie. In 1967 aceste casute au fost darmate si cei care stateau in ele sau mutata intr-o alta locatie. Ma interseaza metodele prin care au fost puse in posesia aceste 2 persoane dupa 1990. Mentionez ca dupa 1990 bunica mea care a fost singura mostenitoare a intrat in posesia a 10 ari din 15 ari pe care lea avut bunica ei. Ma intereseaza daca este o metoda in care ar putea intra in posesia intregi suprafete
Cel mai recent răspuns: tutuianu , utilizator 22:00, 28 Noiembrie 2010
Daca cei 2 veri figurau in registrul agricol din perioada de referinta a legii 18/1991 (initiala), adica 1959-1962 si terenul a fost preluat de CAP din detentia acestora si au formulat cerere in 1991, atunci erau indreptatiti la reconstituire.
Daca lor li s-a emis titlu de proprietate pentru cei 5 ari si la momentul la care le-a dat terenul nu s-au incheiat acte, verii nu mai au casele acolo si cosiderati ca li s-a emis ilegal titlul, puteti cere anularea titlului sau sa revendicati acel teren.
Daca nu s-a emis titlu, solicitati comisiei locale reconstituirea si pentru diderenta de 5 ari, facand dovada ca la momentul preluarii de catre CAP terenul era in proprietatea strabunicii.
o sa ii rog pe cei de la primarie sa ne uitam in registrul agricol. Cu toate ca in ultimi ani refuza sa coopereze si sa vina sa masoare terenurile. Si daca prin absurd aceste persoane figureaza in registrul agrcol , pot afla prin ce metoda au fost improprietariti (act de vanzare cumparare, donatie, mostenire, testament)
Am uitat sa mentionez ca unul dintre veri are titlul de proprietate pe 3 ari facut 1991 (sar fi dus la primarie si la declarat sau ceva de genu asta, ca nu stiu cum se proceda pe vremea aia cand toata lumea se duce sa isi treaca terenul). Acum 2 luni a instrainat terenul. Prezenta noilor vecini ma deranjeaza si chiar sunt violenti cu bunica mea ( imbrancito)de acea incerc sa descurc itzele problemei. Spuneti-mi pas cu pas cum trebuie sa procedez, nu doresc vecini dinacestia in preaajma bunici. Multumesc pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)