avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate versus juridic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate versus juridic

Am un contract cu o institutie de stat care are ca obiect inchirierea unui spatiu comercial.In contract este stipulat doar ca plata chiriei se face pana in ultima zi lucratoare a lunii.Neplata chiriei da dreptul locatorului sa perceapa penalitati de intarziere la chiria datorata si sa rezilieze contractul pt neplata chiriei pentru o perioada mai mare de 60 zile.Vreau sa stiu daca nu este stipulat in contract obigativitatea emiterii de factura, aceasta este necesara a fi intocmita in vederea plati? Se poate considera ca nu si-a indeplinit obligatia de informare asupra platii?
Mentionez :contractul este in euro platibil in lei la cursul BNR din ziua platii.
Cel mai recent răspuns: tatianato , utilizator 12:23, 29 Noiembrie 2010
Factura se emite obligatoriu de catre firmele inregistrate in Romania in scopuri de TVA atat pentru evidentierea TVA colectata cat si pentru inregistrarea veniturilor aferente livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii.

Factura se emite si pentru situatiile in care nu exista obligatia colectarii TVA, cum ar fi de exemplu, operatiunile de livrari de bunuri si prestari de servicii scutite cu drept de deducere a TVA, scutite fara drept de deducere a TVA sau neimpozabile in Romania.

Contractul va obliga la plata chiriei la scadenta de 30/31, fara existenta unei facturi, la valoarea stipulata.Ulterior veti primi factura cu data platii.
Deci daca fac dovada ridicarii cu intarziere a facturii pot cere anularea notificarii de reziliere a contractului de inchiriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezileire contract tatianato tatianato Am un contract cu o institutie de stat care are ca obiect inchirierea unui spatiu comercial.In contract este stipulat doar ca plata chiriei se face pana in ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara factura matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Este legal sa vand fara factura daca clientul este de acord? Pot face asta? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Facturi externe optionale sob sob Buna ziua, As avea o intrebare legata de modalitatea de facturare catre firme extracomunitare (SUA, Canada). Societatea comerciala cu sediul in Ro, ... (vezi toată discuția)