avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprinderi legate, intreprinderi partenere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprinderi legate, intreprinderi partenere

Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii:
1. Pot fi considerate intreprinderi legate 2 societati care au ca asociate aceleasi persoane si care au acelasi obiect principal de activitate?
2. 2 persoane sunt asociate intr-o societate cu 50 %, unul dintre ei fiind administrator cu puteri depline iar celalalt fiind asociat majoritar intr-o alta societate care are printre activitatile sale unele care se regasesc in obiectul de activitate al celei dintai.Sunt considerate cele 2 societati intreprinderi partenere?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 12:58, 20 Martie 2008
Intreprinderi mjlocii : 21-250 de angajati.
Intreprinderile mijlocii au intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 mil. euro, echivalent lei, sau detin active totale care nu depasesc 43 mil. euro, echivalent lei.
anasm a scris:

Ma lamuriti si pe mine, va rog care e situatia cu intreprinderile legate.
Speta e urmatoarea:
X este o intreprindere mare care este asociat unic (100%)la un SRL-Y.
Nr. de salariati pe ambele societati este de 380 salariati.-300 pe X si 80 pe Y.
Intrebarea este daca poate fi considerata Y intreprindere mijlocie.(IMM)?Daca nu atunci unde se incadreaza?
va multumesc mult.


Nu prea inteleg dar banuiesc ca te referi la urmatorul aspect!!!
Trebuie sa intocmesc bilant consolidat sau nu???
Nu prea am intalnit situatii ca o soc. X sa fie asociat unic 100% la un SRL Y dar lory stiemai bine.

Potrivit modificarilor, intreprinderile mici şi mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;

Criteriul de intependenta pe care erau obligate sa il indeplineasca IMM-urile a fost abrogat.

Au fost operate modificari si cu privire la clasificarea IMM-urilor. Astfel, intreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu de salariaţi şi de cifra de afaceri anuală netă sau activele totale pe care le deţin, în următoarele categorii:
a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2008
ContSters42967, utilizator
nu m-ati lamurit deloc, ati pus niste texte de lege pe care le pot citi si eu, dar intrebarea mea era daca SRL-ul poate fi considerata IMM, in conditiile in care are ca si asociat unic un SA cu 300 de angajati
Am inteles ca se face suma salariatilor SRL + SA.E adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)
Legat de incadrarea in imm zako zako Buna! Daca 2 ani consecutivi am fost intreprindere mijlocie, iar al trei-lea an am 44 de angajati, rezulta ca sunt intreprindere mica??? Va multumesc! (vezi toată discuția)