avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care sant avantajele oferite de sistemul din Romania ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care sant avantajele oferite de sistemul din Romania la deschiderea unui SRL si ID SRL?

Care sant avantajele oferite de sistemul din Romania la descgiderea unui SRL si ID SRL?
Legea cu privire la o activitate online al unui s.r.l. in Uniunea Europeana(daca un srl poate functiona online in Uniunea Europeana) ?
Multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 21:50, 5 Decembrie 2010
Avantaje doar la inmatriculare. Detalii aici: [ link extern ] /
si aici: [ link extern ]
Avantajele deschiderii unui SRL in Romania sunt:
- costuri si taxe de infiintare apropiate, uneori chiar mai mari, de costurile infiintarii in UE a unei societati asemanatoare.
- tara cu numarul cel mai mare de taxe in UE
- usurinta deosebita de a fi amendat pentru orice , amenzile fiind deja o sursa de venit incluse deja in bugetul consolidat.
- posibilitatea de a lucra in a 3-a cea mai corupta tara din UE (dupa Grecia si Bulgaria), cu toate placerile ce rezulta din aceasta.
- instabilitate legislativa deosebita, cu schimbari deosebit de rapide, astfel incat comerciantul sa nu mai poata sti care este legislatia in vigoare
- nerecunoasterea multor cheltuieli ca si cheltuieli deductibile, in scopul maximizarii castigului impozabil.
- tergiversarea restituirii obligatiilor statului catre comerciant, cu beneficierea unor controale deosebite in cazul in care aceasta sunt solicitate de comerciant.

Modul prin care un SRL isi ofera serviciile poate fi:
- printr-un magazin sau birou real
- printr-un magazin sau birou virtual (online)
- prin ambele moduri de mai sus

Serviciile pot fi oferite tuturor clientilor interesati indiferent daca sunt din Romania sau UE.
La oferirea serviciilor clientilor din UE, se beneficiaza de o infrastructura deosebita, timpul de expediere din Romania in UE si chiar si invers fiind unul dintre cele mai mari, iar preturile nu sunt nici ele mai prejos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate facuta in austria sau in ue giuseppe07 giuseppe07 O persoan juridica poate sa faca o asigurare de sanatate la o firma din Austria /Ungaria/Bulgaria(din Uniunea Europeana )pentru angajati ? Care este ... (vezi toată discuția)
Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)
Politica gdpr la achizitii online. obligatii. Octavian1978 Octavian1978 Detin un sit online unde vindem la clienti preponderent persoane fizice. Odata cu produsul trimitem la client factura pe care apare numele acestuia si adresa ... (vezi toată discuția)