avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie rovinieta

pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am cumparat o rovinieta valabila 1 an. pe chitanta sunt este trecut seria masinii. deasemenea este trecut numarul de inmatriculare si numele fostului proprietar. la cateva zile am schimbat certificatul de inmatriculare si numarul masinii. la 6 luni dupa :O am primit o amenda cum ca nu as avea rovinieta. amenda a venit prin posta, fiind surprins chipurile fara rovinieta de noile camere de pe DN7. pot face contestatie? oare daca schimb numarul masinii de 10 ori intr`un an trebuie sa cumpar 10 roviniete? #-odin cate stiu rovinieta este pentru masina si nu pt numarul de inmatriculare. am toate actele: contract vanzare-cumparare, copie certificat vechi, inclusiv chitanta rovinietei care este din aceeasi zi cu contractul de vanzare-cumparare. va multumesc
Cel mai recent răspuns: adryss_2008 , utilizator 21:24, 21 Decembrie 2010
faceti contestatie in termen de 15 zile, depuneti si copii dupa acte.
trebuie sa anuntati la CNADNR atunci cand schimbati nr de inmatriculare
ati facut contestatie?ma intereseaza ca si eu am aceeasi problema doar ca eu nu am circulat niciodata pe Dn7
Sunt si eu in aceeasi situatie ca Valisox! Rugaminte mea era daca poate posta cineva un model de contestatie pentru situatia asta! E prima data cand patesc asa ceva si nu stiu cum sa formulez aceasta contestatie! Multumesc mult!
DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnata, ………….., domiciliata in ………., formuleaza urmatoarea:

CONTESTATIE

impotriva amenzii aplicate petentei prin procesul verbal de contraventie seria … nr. … incheiat de …. la data de …, pentru suma de …. Ron, comunicata la data de ……,
Motivele contestatiei:

In fapt, la data de …, ora …, agentul constatator …. a incheiat procesul verbal nr. …/…. prin care atesta faptul ca autoturismul marca … inmatriculat cu nr. ..– .. – …, proprietatea subsemnatei a fost înregistrat ca circulând pe drumul …… fara a avea rovigneta.
Avand in vedere faptul ca la data respectiva autoturismul sus mentionat se afla …….., va rugam sa admiteti contestatia asa cum a fost formulata.
Dovada motivelor o facem cu actele …. existente in dosar.
Depun contestatia si actele doveditoare in 2 (doua) exemplare spre a fi comunicate si reclamantei odata cu citatia.

Nume si prenume Data
Semnatura
Domnului Presedinte al ……………………..


asta e modelul care l-am folosit eu, sper sa iti fie de folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Rovigneta clonata (falsa) Imhot3p Imhot3p Pe 24.12.2009 am achizitionat o rovigneta dintr-un Petrom, pana aici toate bune si frumoase... Astazi am primit amenda pentru ca in aprilie 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta AvadaniG AvadaniG Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km ... (vezi toată discuția)