avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... camatarie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

camatarie

ce incadrare este pt. camatarie,ma poate ajuta cineva sa mi explice mai amanuntit mersi
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 19:52, 19 Decembrie 2010
Eu nu sunt convinsa ca acel Dcret-lege este abrogat.Camataria se pare ca in noul Cod penal va fi incriminata ca infractiune.Astazi camatarii sunt urmariti penal si judecati daca victimele fac dovada faptului ca au fost amenintati si/sau santajati, lucruri care sunt chiar previzibile , in sensul ca cei care imprumuta de la camatari sigur vor deveni victime ale unor infractiuni.Camataria nu este practicata de oameni cinstiti ci aproape numai de oameni care doresc sa obtina cat mai mult de la victime , nu doar acea dobanda stipulata in contract.
Din cate imi dau seama, Decretul lege 1700/ 05.05.1938 a fost abrogat prin Decretul 311/1954 care a fost abrogat la randul lui prin Legea nr.7/1998. Conform teoriei acceptate ca abrogarea unei legi abrogatoare nu reincrimineaza fapte (vezi si art. 62 din Legea 24/2000 privind tehnica legislativa), camataria cf decretului lege 1700 / 05.05.1938 nu este incriminata.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Buna seara eumarian si felicitari pentru sublinierea concreta a istoricului camatariei.
Pe cale de consecinta, sa speram ca emmawood va fi intr-un final convinsa.
Aproape ca m-ati convins , de fapt nu am decat sa va si cred , atata vreme cat nu am mijloace sa verific alte surse, iar argumentele dvs. imi par destul de solide si pertinente. :) O seara frumoasa sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re : camata- infractiune sau nu?? Preotu  Alexandru Cotiso Preotu Alexandru Cotiso Revin prezentandu-mi scuzele asupra unei erori materiale stercurate in text. Este vorba de incriminarea \"de lege lata\" a acestei activitati. \"De lege ... (vezi toată discuția)
Cămătărie GustavAurelian GustavAurelian Am împrumutat niște bani unor persoane.Sumele nu erau foarte mari și am cerut o mica dobânda. Politia ma acuza de cămătărie, ce pedeapsă pot primi? Au ... (vezi toată discuția)
Camatarie gancuta gancuta buna ziua am o problema cu un fost executor am luat bani cu camata de la el bine inteles ca el nu recunoaste nodeschis proces in care el zice ca era ... (vezi toată discuția)