avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare cheltuieli chirie catre persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare cheltuieli chirie catre persoana fizica

Buna ziua,

Am o intreprindere individuala. Am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica. Cum pot inregistra ca o cheltuiala in registrul de incasari si plati, chiria platita respectivei persoane? Am incheiat cu el un contract de inchiriere simplu, nu la notar.

Multumesc,
Catalin
Cel mai recent răspuns: universitaria , utilizator 02:01, 23 Decembrie 2010
Ar trebui sa-l autentificati contractul la notar,.il operati ca si ch. cu chirie pe baza contarctului .
Puteti sa va deduceti si ch . cu utilitati daca este legalizat.:D.
iubestedariarta a scris:

nu e obligatoriu incheierea la NOTAR consultati un avocat , palat o faceti in baza dispozitiei de plata care cuprinde exact obiectul contractului, inchirierea sediului social/punct de lucru si costurile cu administrarea spatiului...

norme codul fiscal 38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
4. chiria aferentă spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cea aferentă utilajelor şi altor instalaţii utilizate în desfăşurarea activităţii, în baza unui contract de închiriere;

sii...... 25. alte cheltuieli efectuate în scopul realizării veniturilor.

Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului.

SANATATE!


scuze sediu profesional la I.I.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ar fi util sa folosesc si documentul "Dispozitie de incasare / plata catre casierie" ?
citeam undeva ca serveste la "- document justificativ de inregistrare in registrul de casa si in contabilitate, in cazul platilor in numerar efectuate fara alt document justificativ."
Pe care sa il completez eu ca platitor si sa semneze ca incasat persoana respectiva de la care am inchiriat spatiul pentru punctul de lucru.
Sau poate vorbesc prostii?! :)

Multumesc,
Catalin
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
universitaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume de la pf aura.radulescu aura.radulescu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator: o societate plateste 50% din facturile reprezentand chelt. cu utilitatile, unei persoane ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Registru de casa niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)