avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru a deveni notar conteaza notele obtinute in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru a deveni notar conteaza notele obtinute in timpul liceului?

Sunt eleva in cls a 12 a si mi am propus sa urmez Dreptul,mai precis notariat.Intrebarea mea ar fii urmatoarea:conteaza notele din liceu?in toti anii am avut medii f mici la purtare #-o si in gen mici peste tot.Si as mai avea o intrebare:Este adevarat ce am auzit ka pt a ajunge sa itzi deschizi un notariat in Buc trebuie ori sa da dai spaga in val de aprox 100.000 euro ori sa ai cunostintze in bransa???Relatii in bransa nu am,dar totusi provin dintr o fam instarita si mi as permite mai mult daca e cazul:P.In concluzie sa nu ma lungesc prea mult,as dori un raspuns sincer pentru ca de asta depinde viitorul meu.Multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 21 Martie 2008
E bine ca esti atat de decis in ceea ce vrei sa faci. Dar mai intai, absolva facultatea sa vezi sigur ca iti place. daca doresti sa studiezi dreptul doar pentru a fi notar, pentru ca , cel putin acum, e extrem de tentant, iti spun ceva: in toate filmele cu tematica juridica banuiesc ca ai admirat procurori abili, avocati si judecatori exceptionali.... ai vazut tu undeva vreun notar celebru?? ( Asa ca, pana ce vei termina tu facultatea, lucrurile ar putea sa se schimbe "dramatic"....si , curios, sunt multi care doresc asta.....semn ca va fi si aici o reala democratie).
Asa ca, indiferent ce faci, verifica daca iti place viitoarea profesie. Succes
Viitorul tau nu are cum sa depinda de raspunsul nostru. El depinde de ceea ce vrei tu sa faci din el.
Vad ca dorintele (aparent ascunse), pentru ca obiective nu sunt, ti le-ai stabili. In esenta: interior, excursii, masina si boarfe. Intr-un cuvant ceea ce majoritatea vede prin a fi bogat. Difera doar... marca. Iar notariatul nu-l vezi ca pe un tel in viata, ci ca pe un miljloc de a le obtine. Trebuie sa-ti raspunzi la intrebarea de ce vrei ceea ce vrei. Sau altfel spus: te-ai intrebat vreodata ce-si mai doreste un notar dupa ce le-a obtinut? Ai sa vezi ca ceea ce-si mai doreste el poti obtine si fara...banii lui.
Nu conteaza mediile la purtare la intrarea in notariat ... si nici P.C.R. :D ..... conteaza ceea ce vrei sa devii mai intai si apoi trebuie sa inveti bine ca sa treci de examenul de admitere in notariat .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)