avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata cerute pe cale separata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata cerute pe cale separata

daca in cadrul unui proces nu au fost cerute cheltuieli de judecata de catre partea care a castigat, acestea pot fi cerute pe cale separata?
instantele admit astfel de cereri?
În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .
Cheltuielile de judecata p[ot fi cerute pe cale separata . Depuneti la dosar sentinta prin care ati castigat procesul si partea adversa a cazut in pretentii si chitante (taxe de timbru, onorariu de avocat.Timbrati la valoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata dana_ludmila dana_ludmila Obiectul dosarului - drepturi banesti (litigiu de munca). La instanta de fond am pierdut. Am castigat in recurs si am solicitat si cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Crr celt jud separat dumitru2000 dumitru2000 Cererea pe cale separata pentru obbligarea la plata cheltuielilor judiciare - efectuate, evident, intr-un alt proces - trebuie timbrata la valoare ? merci (vezi toată discuția)