avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la preaviz

In caz de trimitere in somaj, salariatul poate renunta la preavizul de 20 de zile lucratoare? Sau se poate lua concediu fara plata in preavizul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:37, 5 Ianuarie 2011
Buna seara !
Nu se prea intampla in practica , in cazul trimiterii in somaj, ca vreun "beneficiar" sa renunte la preaviz ... din contra ....
Concediul fara plata se aproba de angajator si nu prea cred ca acesta va aproba concediul in conditiile date ...
Pentru a va lua concediu fara plata aveti nevoie de aprobarea conducerii, de asemenea partile de comun acord pot renunta sau micsora perioada de preaviz, in ambele situatii aveti nevoie de aprobarea angajatorului.
Angajatorul este de acord si de asemenea si angajatul sa renunte la preaviz cu conditia sa fie trimis in somaj. Deci este lagl sa se renunte la preaviz? Si daca da, atunci in decizia de incetare ce scriu acolo unde scrie cate zile de preaviz a efectuat?
Buna ziua !
Avand in vedere art. 38 si art. 74 din Codul muncii , nu se poate renunta la perioada de preaviz in speta data , nici macar prin acordul partilor ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz cmalaescu cmalaescu Buna ziua, Mi-am dat recent demisia de la locul de munca unde sunt incadrata ca Manager proiect informatic (COR 251206). Perioada de preaviz este de 45 de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in perioada preavizului fanamarius fanamarius Ma numesc FANATAN MARIUS si am o intrebare :se pote concediu fara plata in preaviz de 15 zile .mentionez ca preavizul este in temeiul art 65 ptr somaj ,daca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara plata concediului ? mihaimj mihaimj Buna ziua. Am anuntat ieri angajatorul ca imi voi depune demisia si i-am rugat sa imi spuna care e perioada de preaviz pe care mi-o ofera. Desi predarea ... (vezi toată discuția)