avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale factura fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

factura fiscala

buna ziua!
o societate care isi desfasoara activ. in sistem lohn, in momentul in care livreaza marfa la ce curs factureaza?
cel din ziua livrarii marfii ? sau cel din ziua anterioara?
cum este corect?
si inca ceva este corect cel afisat de BNR?
multumesc !
georgix a scris:

buna ziua!
o societate care isi desfasoara activ. in sistem lohn, in momentul in care livreaza marfa la ce curs factureaza?
cel din ziua livrarii marfii ? sau cel din ziua anterioara?
cum este corect?
si inca ceva este corect cel afisat de BNR?
multumesc !


Cursul BNR este publicat dupa ora 12 si este valabil pentru ziua urmatoare.
Factura se emite odata cu livrarea marfii

Operatiunea este incadrata pur si simplu la art. 129 ,,Prestarea de servicii,, alin. (1). In relatia cu statele membre, operatiunile de acest gen nu se mai incadreaza la operatiuni de perfectionare activa, aceasta denumire fiind valabila doar pentru acest gen de operatiuni derulate cu beneficiari din statele situate in afara Comunitatii
puteti va rog sa-mi precizati daca materia prima si apoi livrarea de produse finite are loc in cadrul UE sau teritorii terte?
livrarea de produse finite are loc in cadrul UE.
Nu are relevanta daca livrarea e in cadrul UE sau in tari terte. Vezi si art. 139 1, rezpectiv pct.22 NM. - Cursul de schimb Valutar -
deoarece livrarea are loc in UE, nu se mai numeste lohn ci este prelucrare de bunuri mobile corporale, prevazuta la art. 133 alin (2) lit.h) pct. 2 din Codul Fiscal, iar justificarea scutirii cu drept de deducere se face cf. OMFP 1823/29.10.2007.

In ceea ce priveste se factureaza pana pe 15 cel mai tarziu a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva lunar kerekesmargo kerekesmargo 1.depasirea plafonul de 100000 euro la ce curs se calculeaza,adica daca pe 2009 (ian-sept) am 400000 lei venit fara tva cu ce curs /euro impart 2. de la ... (vezi toată discuția)
Tva la facturare in tara non ue manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la facturare serviciu in tara non ue: o firma din romania, platitoare de tva, factureaza pentru o ... (vezi toată discuția)
Tva servicii accesorii transp. naval international hemilio hemilio Un prestator roman de servicii de natura incarcarii produselor finite pe o nava in vederea efectuarii transportului international, mi-a facturat serviciile ... (vezi toată discuția)