avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... coproprietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

coproprietar

Buna ziua!Va rog f mult sa imi spuneti ce pot sa fac in situatia urmatoare:eu am avut un apartament intr.un cartier,eram singurul proprietar,am vandut apartamentul iar cu banii luati,am cumparat un alt apartament in alt cartier.Cand am cumparat apartamentul,eu am trecut.o,de data aceasta,si pe fiica mea in contract (pt ca pana atunci nu mai facusem niciodata vreo vanzare-cumparare,am crezut ca o trece doar ca fiind membru din familie cum se proceda pe timpul lui Ceausescu) dar a fost trecuta ca coproprietar,adica jumate-jumate,ea nu a contribuit cu niciun ban pt ca nu avea de unde.In perioada aceea nu mi.a parut rau ca a f trecuta in contract ca coproprietar,nu imi era teama ca lucrurile vor lua o intorsatura nedorita pt ca stiam ca este o fata respectuoasa si cuminte.Dar in cel mai scurt timp cunoscuse un baiat,care i.a schimbat total atitudinea fata de mine,ea incepuse sa se poarte f urat cu mine si sa se impuna,ca deee!era coproprietara.Rugamintea mea mare d.le avocat,va rog sa.mi spuneti daca exista vreo posibilitate sa.mi indrept greseala facuta,adica s.o scot din acel act de proprietate.Pot sa dovedesc oricand,ca eu am f proprietara a apartamentului de dininaintea celui cumparat.Iar cu banii pe care i.am luat,am cumparat celalalt apartament,fiica mea nedandu.mi niciun ban,neavand de unde.Ce se poate face ca sa imi recapat linistea,acum la batranete si sa nu mai fiu la furia fiicei mele dupa bunul plac al ei!Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: elisia , utilizator 15:03, 10 Ianuarie 2011
Parerea mea este ca nu mai puteti schimba lucrurile.Este corect faptul ca in cazul vanzarii unui bun propriu , valoarea obtinuta este tot bunul dvs. propriu, iar daca reinvestiti acea valoare intr-un alt bun , are loc de asemenea ceea ce in dreptul civil se cheama subrogatie reala .Atunci, la momentul acela aveati optiunea de deveni unic proprietar sau a avea un coproprietar.Daca actul de vanzare-cumparare a fost valabil inchieiat, cu respectarea conditiilor de fond si de forma, dupa atatia ani nu vad ce ati mai putea face.La acest moment ea detine drepturi egale pe cota sa de imobil , iar solutia ca dvs. sa ramaneti unic proprietar ar fi sa ii oferiti fiicei dvs. suma de bani corespunzatoare cotei sale , pentru ca ea sa va cedeze partea ei.
O alta rugaminte pt o alta intrebare,va rog:fiica acum cativa ani cand era in tara a trecut cablu tv abonament+telefon fix+mobil pe numele ei fara sa.mi spuna in retea rds,eu vreau sa desfiintez telef.fix+mobil pt ca nu.mi permit sa le mai platesc si sa raman cu cablu rds si sa fac trecerea pe numele meu doar a cablului tv,iar cei de la rds nu imi permit sa desfiintez pt ca spun ca trebuie doar cu aprobarea fiicei care este titularul abonamentelor.Dar daca aceasta fiica este plecata din tara de ani si ani si nu am cum sa iau legatura cu ea,eu ce fac?sunt obligata sa platesc toate astea si nu pot sa desfiintez nimic?vreau doar sa raman cu cablu tv atat imi permit!Cu multumiri!
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
elisia, utilizator
Impozitul trebuie platit de fiecare coproprietar raportat la cota sa parte din imobil.
Observ ca v-a lasat tare incurcata , insa pentru a putea rezilia contractul cu firma furnizoare de telefonie aveti nevoie de imputernicire de la fiica dvs. , luati legatura cu ea sa va transmita o procura.
Neplata obligatiilor fiscale poate atrage executarea silita.
Multumesc f mult pt acest raspuns rapid!Cu aceasta fiica (daca se mai poate numii asa) nu am cum sa iau legatura,nu stiu pe ce planeta mai exista,nu mai stiu nimic de cativa ani pe unde poate fii in aceasta lume,doar acum 2 ani mi.a trimis un sms in care.mi punea in vedere ca sa vand casa cat mai urgent ca are nevoie de bani,eu i.am spus ca nu pot sa fac inca o greseala(prima fiind ca am trecut.o in contract ca coproprietar)sa vand casa pt ca si asa este mica si cu banii luati pe ea cu partea jumatate a mea nu pot decat sa.mi cumpar "o banca in parc",normal ca ea asa ar fi vrut sa ma vada in acea situatie,dar dupa 30 ani de munca ai mei nu cred ca meritam.Am rugat.o sa.mi trimita procura pt a rezolva probl.cu rds dar nu a vrut.Acel sms a f singurul contact cu ea,doar atunci.Ea intotdeauna A VRUT fara sa OFERE NIMIC.Deci,concluzia este ca tot eu trebuie sa.i platesc impozitul pe casa partea ei dupa cum am inteles,asa este?Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copropietar cu fiul meu - probleme elisia elisia Buna ziua!Am o intrebare,va rog sa.mi spuneti ce sanse am si cum sa imi rezolv aceasta problema!Problema este urmatoarea:m.am mutat acum cativa ani dintr.un ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)
Credit bancar Medgidia Medgidia Buna ziua ,numele meu este Mariana si v.as ruga sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea ..Am fost casatorita dar in urma cu 3 ani am divortat .in timpul ... (vezi toată discuția)